'SAVAŞAN İHA YARIŞMASI' SONA ERDİ

Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ballıca Kampüsü'nde 15-21 Ağustos tarihlerinde organize edilen yarışmaya, Türkiye'den 20 takım ile Endonezya ve Mısır'dan 2 takım olmak üzere 22 takım, insansız hava araçlarıyla (İHA) katıldı.

15 MÜSABAKA TAMAMLANDI

Takımlar, hazırladıkları İHA'larla 15 müsabaka tamamlayarak yaklaşık 3 saat uçuş gerçekleştirdi.

Bu yıl yarışmaya ilk kez eklenen kamikaze görevini tamamlayan olmadı.

BAYKAR Teknoloji'nin desteğiyle yapılan yarışmada, finalistlerin 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Samsun'da gerçekleşecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te açıklanacağı duyuruldu.

HAKEMLER DEĞERLENDİRME YAPTI

Yarışmada mühendis hakemler tarafından yapılan değerlendirmede, "En Özgün Yazılım" dalında Kocaeli Üniversitesi adına yarışan Koustech Takımı ile "En İyi Takım Ruhu" dalında ödüle layık gösterilen İstanbul Kültür Üniversitesi adına yarışan Kırmızı Kanatlar Takımına, ödülleri Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından verildi.

Baykar Savunma mühendislerinden Burak Özbek, AA muhabirine, yedi gün süren yarışmaların başarıyla tamamlandığını söyledi.

TEKNOFEST'TE ÖDÜL SAHİPLERİ AÇIKLANACAK

Özbek, "Üzülenler ve sevinenler oldu. Kamikaze görevini deneyenler oldu. 15 müsabakanın 15'ine katılan takımlarımız toplamda 3 saati aşkın uçuş süresi yapan takımlarımız oldu. Çok heyecanlıydı. Kaza kırımlar oldu, ama hemen tamir ettiler, yazılımlarını geliştirdiler. Önümüzdeki hafta ana TEKNOFEST'te, büyük ödülün sahipleri birinci, ikinci ve üçüncü açıklanacak. Tüm gençleri önümüzdeki yıl Savaşan İHA Yarışması'na bekliyoruz." diye konuştu.

Yarışma sonunda takımlar, katılımcılar için akrobasi uçuşları da gerçekleştirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.