AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatı sandıklarda görev alacak görevlilerle Genel Merkez-İl Teşkilatı işbirliği ile düzenlenen eğitim programı doğrultusunda bir araya geldi.
Programa İl Başkan Yardımcısı-Seçim İşleri Başkanı Levent Babacan, İlçe Koordinatörü M. Kemal Avcıoğlu, İl Yönetim Kurul Üyeleri, İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Belediye Başkanı Salih Akkaya, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve sandık görevlileri katıldı. Yoğun katılımın olduğu eğitim programında seçimlerde dikkat edilmesi gereken konuları anlatan İl Seçim İşleri Başkanı Avukat Levent Babacan daha önceki seçimlerde yaşanan hadiselerden de çarpıcı örnekler verdi. Babacan’ın konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajı ve Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen CD katılımcılara izlettirildi.
"AKŞEHİR YATIRIMA DOYACAK”
Yapılacak olan seçimlerin yerel seçimler olmadığını önümüzdeki süreçte Akşehir’in çok daha fazla yatırım alacağını söyleyen Akkaya, “7 Haziran Seçimleri Yerel Seçimler değil ama bizim için önemli olan her seçimin taşıdığı manadır. Bu bir mazeret olarak algılanmasın. Bizler sizlere hizmet için varız. Önemli olan yapılan hizmetlerin daha çok insanımıza ulaşması. İmkanlar doğrultusunda var gücümüzle çalışarak Akşehir’imizi önemli kentler arasına taşıma hedefindeyiz. Önümüzdeki günlerde sizlere faaliyetlerimizi anlatan bir bülten dağıtacağız. Akşehir en çok Selçuklu eseri bulunan kentlerden bir tanesi. Bu eserlerden restorasyonu yapılanlar, yapımı devam edenler ve yapılacak olanlar var. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz Sayın Başbakanımız ve Milletvekili Mustafa Baloğlu’na büyük bir oy oranıyla destek vermemiz gerekiyor" dedi.
“HEDEFİMİZ YÜZDE 75”
Salonda bulunanlara sizler buradan aslında çok önemli bir mesaj veriyorsunuz diyen İlçe Başkanı A.Bahadır Örs, "Üstad Necip Fazıl’ın çok önemli bir tespiti vardır. Üstad; ‘Kıtmır bir köpekti, Ashab-ı Kehyf’in köpeği ama cennete gitti dolayısıyla kim olduğunuz kadar kimlerle olduğunuz da önemli’ der. Siz burada tarafınızı belli etmiş darbeye, vesayete, eski Türkiye’ye sırt dönen mazlumun yanında olan, yeniliklere merhaba diyen, Yeni Türkiye sevdalısı olan kişilersiniz. Bilge Adam, Hocamız, Hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Sayın Başbakanımızın bizlere koyduğu hedef yüzde 75 oy oranı, biz bunun için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yan gelip yatma gibi bir lüksümüz yok. Siyaset semboller üzerinden yapılır bunu iyi okumak lazım. Ayrı bir sorumluluğumuz da Sayın Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu Bey’in konumu. Bizler bütün teşkilatımızla her bir seçmenin oyuna talibiz, bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Önümüzdeki süreçte üniversitesi ile bölgenin en yüksek ısısına sahip termal suyu ile hastaneleri ile hızla büyüyen organize sanayisi ile Akşehir’imiz bölgenin parlayan yıldızı olacak inşallah" diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.