BİTLİS’te Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttükleri 'Hareketli Yaşam Projesi' kapsamında öğrencilere 190 bisiklet dağıtıldı.
Bitlis Sağlık Müdürü Erkan Akagündüz ile Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ın katıldığı programda ile ilk etapta 45 bisiklet öğrencilere teslim edildi. Ziya Eren Spor Lisesi’nde düzenlenen programda açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Erkan Akagündüz, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü 'Hareketli Yaşam Projesi' kapsamında bisiklet dağıtılacağını söyledi. Akagündüz, "Sağlıklı bir toplum için hareketli yaşam adına bisikletlerimizi Milli Eğitim Müdürlüğümüze bugün teslim ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz ise, öğrencilerin önce beyinleri, ruhları ve bedenlerini şekillendirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Hareketli yaşam projesi kapsamında 1 milyon bisiklet sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanları arasında düzenlenen protokol gereği bugün İl Sağlık Müdürümüz Erkan Akagün ile birlikte okullarımızın spor etkinliklerinde kullanılmak üzere bugün 45 adet bisikleti teslim aldık. Önümüzdeki ayda 145 bisikleti de teslim alacağız. Sağlık Bakanlığına bu ince, nazik ve zarif davranışlarından dolayı şahsım ve bakanlığım adına teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI