Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

İŞLEME KONMUŞTUR

Kalın, (Donanma Komutanı istifa etti mi?) Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim" dedi.

Kalın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşması güncellenmeyecek" açıklamasını "Son dönemde yeni fasılların açılması  

veya Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin bu mesaj Avrupa'daki popülist hareketlerle irtibatlı. Avrupa Birliği kurumlarına da önemli görevler düşmektedir" sözleriyle değerlendirdi.

İşte Kalın'ın konuşmasından satır başları;

Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Ağustos'ta Ürdün'e ziyareti olacaktır. Suriye, Irak, Filistin meseleleri ele alınacak.

Burada Avrupa Birliği'ne de görevler düşmektedir. Son dönemde yeni fasılların açılması veya Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin bu mesaj Avrupa'daki popülist hareketlerle irtibatlı. Avrupa Birliği kurumlarına da önemli görevler düşmektedir.

 Almanya'dan son dakika Gümrük birliği ve Adil Öksüz yanıtı
UZUN BİR ARADAN SONRA YAPILAN ZİYARET

Uzun bir aradan sonra İran Genelkurmay Başkanı sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. DEAŞ, PKK başta olmak üzere, Astana süreci ve diğer bölgesel konular ele alındı. Bundan sonra da üst düzey ziyaretlerde mutabık kalındı.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TUTUMU KABUL EDİLEMEZ

Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 54 yıldır kapısında bekletilen Türkiye'nin üzerine düşen görevlerini yerine getirmesi kabul edilemez. AB'de bir kafa karışıklığı ve Türkiye konusunda popülist tavrını izlemekteyiz.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TAM BİR KOORDİNASYON İÇİNDEDİR

Terörle mücadele konusunda TSK, İçişleri Bakanlığımız, Jandarma, Emniyet'le birlikte teröre karşı çok yönlü mücadele veriyoruz. İlgili güvenlik birimleri arasında tam bir koordinasyon ve işbirliğiyle bu mücadele sürdürülmektedir. Bunun neticelerini de hamdolsun son dönemde net bir şekilde görmeye başladık. Suriye ve Irak kaynaklı sınır problemleri büyük oranda minimize edilmiştir.