İlkadım Gençlik Merkezi ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi "Aşure Günü" etkinliği düzenledi.
Programın açılışında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Aslan, Muharrem ayı ve Aşure Günü’nün önemi ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.
ÇETİNKAYA: "PASİF TÜKETİCİ DEĞİL, AKTİF ÜRETİCİ OLACAĞIZ"
Programda konuşma yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, “Aşure günü birçok hadisenin yaşandığı bir gündür. Kerbela’da yine bu güne denk gelmiştir. Peygamber Efendimizin torununun katliamı olan Kerbela aslında o gün ile bugün arasında değişen bir şey de yoktur. Ogün oluk oluk Müslüman kanı akmıştı, bugün de aynı durum var. Ogün ölenler mazlum gariban çoluk çocuktu, bugün de aynı. Ülkemizin yetiştirdiği önemli sosyal bilimciler var. Mümtaz Turhan, Cemil Meriç, Nurettin Topçu bunlardan sadece bir kaçı. Nurettin Topçu derki; ’Bu dava Olimpos’un çocukları ile Hira’nın çocuklarının mücadelesidir. Olimpos’un çocukları mağdur, kibirli,şımarık Hira’nın çocukları ise onurlu ve mazlum’. Sevgili gençler pasif tüketici değil, aktif üretici olacağız” dedi
ERDİN: "TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ İLKADIM’DA”
Öğrencilerin ve katılımcıların Aşure Günü’nü tebrik eden İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin, "Aşure gününün ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur,adalet ve hoşgörü getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son yıllarda güçlü Türkiye için gençleri, geleceğe daha iyi şartlarda hazırlanması amacıyla ülke genelinde çok sayıda Gençlik Merkezleri gençlerin hizmetine sunuldu. İlkadım ilçemizde 5 gün önce temeli atılan inşası tamamlandığında ise Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi olacak olan İlkadım Gençlik Merkezi bir kısa bir süre içerisinde gençlerin hizmetine sunulacak. Tüm gençlerimizi İlkadım Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.