Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu’nun öncülük ettiği ‘1001 Sevgi Gönüllüleri’ oluşumuna katkı verenler düzenlenen yemekte teşekkür edildi.

Etkinliğe Kaymakam Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu konuklarını kapıda karşıladı. Yemeğe Kaymakam Emiroğlu’nun yanı sıra Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün ve eşi ile Siyasiler Oda ve Meslek kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda sevgi gönüllüsü katıldı. Yemek öncesinde yemeğe katılan katılımcıların Sevgi gönüllüleri oluşumuna üye olup bağışta bulundu.

Yemekte ilk konuşan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş 2006 yılında derneği kurduklarını ve 8 yıldır verilen desteklerle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Altıntaş Engellileri sosyal hayat kazandırmak amacıyla bir çok çalışma yaptıklarını belirterek “Bu süreçte 45 tane Akülü sandalye, 4 adet akülü motosiklet, 155 manuel sandalye, 3 engellimizi işitme cihazı, 4 engelliye hasta bakım yatağı ayrıca 4 engelimizde sağlık sorunları nedeniyle tedavilerini sağladık. Dernek olarak amacımız engelli vatandaşlarla ilgili olarak çevremizdeki vatandaşları bilgilendirmek, ayrıca engelliler için rahat bir yaşam ortamı hazırlamak ve onlara rehber olmaktır. Engellilere yönelik çalışmalarımızı şeffaf bir yollara basın aracılığıyla tüm halkımız duyurduk” dedi.

157 BİN TL BAĞIŞ TOPLANDI

Didim ve çevresindeki Engellilerin sosyal hayata katılmaları amacıyla Engelliler için 1 Adet Engelli araç alımı ve Engelliler parkının yapılması için 3 Aralık 2013’teki Dünya Engelliler gününü milat olarak kabul ettiklerini belirten Altıntaş “Bunların yapılması noktasında Kaymakamımızın eşi Zeynep Emiroğlu’nun öncülüğünde ‘Bin bir sevgi gönüllüleri’ oluşumu kurduk ve yaptığımı kahvaltı, konser ve etkinliklerle bugüne geldik. Engelliler Park için belediyemizle protokol imzaladık. Kaymakamımızın katkılarıyla İl Özel İdaresinden 50 Bin TL destek aldık ve sizlerin katkısıyla bugün hesabımızda 157 bin 694 TL bağış toplandı. Bugün itibariyle de arabamız geldi; ve lifleri takıldıktan sonra önümüzdeki Cuma günü teslimi yapılacak. Parkım yapımı da sürüyor; bunu da Aydın valimizin de katılımıyla açılışını yapacağız. Ayrıca Altınkum’da Engelliler için plaj yapılacak. Belediye başkanımızla incelemelerde yaptık ve gelecek yıl bu plaj ahşap kaplama yapılacak ve bunun sözünü verdi. Bu hizmeti alacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Gelecekte Didim’de Engelliler köyünü kurma hedefimiz var ve bunu da hep birlikte gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Bizlere bu süreçte katkıda bulunan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Altıntaş konuşmasının sonunda kendilerin destek olan ekip arkadaşlarına teşekkür ederken 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumun öncüsü Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu’na çiçek verip teşekkür etti.

“İNANCIMIZ DOĞRULTUSUNDA BUGÜNLERE GELDİK”

1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumun öncüsü Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu ise “Sizlerin karşısında bu çiçeği sizlerin adına kabul ediyorum. Bu tamamen sizlerin eseridir. Sizleri çok seviyorum” dedi.

Zeynep Emiroğlu 3 Aralık 2013 ‘ten bu yana beraber olduklarını belirterek “Kadın elinin değdiği ve onların olduğu yerde bu güzel çalışmalar oldu. Çok zorlanmadık. İnandık. İnancımız doğrultusunda 5 aylık süreçte toplanacak olan bağışların sayesinde bugünlere geldik. Az önce rakam açıklandı; bugünde buna ortak oldunuz. Bugün 20 bin TL daha bağış toplandı ve 157 bin TL’lik toplanan bağış, 20 bin TL’lik destekle 177 bin TL’ye yükseldi ve sizlere tekrara teşekkür ediyorum. Bu bağışlarda birçok kurumdan ve kişiden destek olduk. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Didim Kaymakamım Ersin Emiroğlu ise konuşmasında “Bizler biriz, daima bir olacağız. Bugün burada bu sevgin ve muhabbetin ürününü görüyoruz. Her konuda birlikteliği sergilersek bizler Didim ve Didim’de yaşayan güzel insanlar bir nur ve ışık olarak tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Böyle güzel akşamda uzun soluklu bir yürüyüşün eğlence anları; birlikte yola çıktıklarımız bugünde bu çalışma güzel bir tarihe denk gelecek. Mayıs ayının 10 ila 16 arasında denek gelecek. Bu tarihlerde hem Engellilerimize ulaşım sağlayacak asansör sistemli minibüs arabası devreye girecek hem de içinde dernek binamızın olduğu park açılacak. Burası kafetarya gibi olacak ve binamızın üzerinde kurulduğu parkımızda bin bir sevgi gönüllüsü parkı olarak geçiyor ve engellileri çocuklarımız dönük olarak hazırlanmış bir parkımız olacak. Belediyemizde parkımıza bu isimi verecektir diye düşünüyorum. Bugün burada olmayan İngiliz vatandaşlarında katkıları var. Onları da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.