Otomobilin çarptığı özel harekat polisi toprağa verildi

AYDIN'ın Burhankent ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 33 yaşındaki Özel Harekat polisi Mehmet Deniz (33), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Aydın- Denizli Karayolu kırsal Kızıldere Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Aydın'dan Denizli yönüne giden Rıza Murat Y. yönetimindeki 67 TM 058 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeyen çalışan Özel Harekat polisi Mehmet Deniz'e çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, Deniz'in hayatını kaybettiği belirlendi. Deniz'in cesedi, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Mardin'de Özel Harekat polisi olarak görev yapan ve rahatsızlanan babasını ziyaret etmek için Buharkent'e geldiği öğrenilen Mehmet Deniz'in Adli Tıp'taki otosinin ardından bugün öğlen yakınları tarafından alınan cenazesi ilk olarak Buharkent'in kırsal Savcıllı Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilip, hellalik alındı. Ardından Deniz'in Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına kornulup Kızıldere Mahallesi Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Kemal Ülkü, Aydın İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürü Kadir Erciyes, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Berrin Çevik, Mehmet Deniz'in babası Mustafa Deniz, annesi Saniye Deniz ve kardeşleri Ahmet, Murat, Veli Deniz ile yakınları ve köylüler katıldı. Cenazede, anne Saniye Deniz'in, "Oğlum, hasta babanı ziyarete geldin. Tabutların içine girdin. Aslan oğlum, bu sana yakışmadı. Ben şimdi sensiz ne yapacağım. Bizleri bırakıp gidiyorsun. Ben bu acıya nasıl dayanacağım" diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Kılınan namazın ardından Deniz'in Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konulup, Kızıldere Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Yaşamını yitiren Mehmet deniz'in fotoğrafı
-Cenaze töreninden görüntü
-Cenazenin evin önüne getirilip, helalik alınması
-Cenaze namazının kılınmasından görüntü
-Tabutun omuzlarda taşınması
-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera:  Bahattin ALBAYRAK / BUHARKENT (Aydın), ()

===============================

Öldürdüğü kayınvalidesini beton döküp, 5 katlı binanın zeminine gömdü
 
KİLİS'te, 11 gün önce kaybolan Suriye uyruklu Altue El Hassan'ın (68), damadı Muhmat El Ali tarafından öldürülüp, 5 katlı bir binanın zemin katına, üzerine beton dökülerek gömüldüğü belirlendi. 

Kent merkezinde evli olan kızının evinde yaşayan Altue El Hassan, 8 Ağustos günü aniden ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamayan El Hassan için ailesi, emniyete kayıp başvurusunda bulunuldu. Altue El Hassan'ı bulmak için çalışma başlatan ekipler Muhmat El Ali'nin hareketlerinden şüphelenerek sorguya aldı. Polis ekiplerince sorgulanan El Ali kayınvalidesi Altue El Hassan'ı öldürerek Atatürk Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın zemin katını kazarak buraya gömdüğünü daha sonra da üzerine beton döktüğünü itiraf etti.

Polis, El Ali'nin gösterdiği adreste Cumhuriyet Savcısı Kerem Uçkan’ın gözetiminde çalışma başlattı. Binanın zemin katında yapılan kazıda El Hassan'ın cansız bedeni bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere hastane morguna götürüldü. 

Muhmat El Ali'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
- Olayin gerçekleştiği bina
- Balkondaki yabancı uyruklu kişiler
- Çekilen şeritler
- Olay yerindeki çalışmalar
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS- ()

==============================

Diyarbakır'da 9 bin kişiye 11 milyon TL 'koronavirüs' cezası kesildi

DİYARBAKIR'da, koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlere katılan Vali Münir Karaloğlu, 1 Haziran'dan bugüne dek koronavirüs kurallarını ihlal eden 9 bin 64 kişiye 10 milyon 814 bin 850 TL ceza kesildiğini açıkladı.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde bugün ülke genelinde eş zamanlı başlatılan koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler Diyarbakır'da Vali Münir Karaloğlu'nun katılımıyla yapıldı. Beraberindeki Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ile koronavirüs denetimlerine katılan Vali Karaloğlu, kent sakinlerine koronavirüse yönelik alınan tedbirlere uyulmaları için çağrıda bulundu.  

'AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL, CEZA SON ÇARE'
Denetimlerin ardından açıklamada bulunan Vali Karaloğlu, salgının Diyarbakır'da artmaya devam ettiğine dikkat çekerek, koronavirüse yönelik alınan kurallara uymamakta ısrarcı olanların olduğunu ifade etti. Koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran itibaren Diyarbakır'da kesilen cezaları açıklayan Vali Karaloğlu, şu ana kadar 9 bin 64 kişiye 10 milyon 814 bin 850 TL ceza kesildiğini söyledi. Amaçlarının ceza kesmek olmadığını aktaran Karaloğlu, şunları söyledi:
"Maalesef hastalık Diyarbakır'da da, Türkiye'de de artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'mızın her gün açıklamış olduğu rakamlardan manzarayı görüyoruz. Bununla mücadele edebilmek için her birimizin fert olarak üzerimize düşeni yaparsak ancak mücadele edebileceğiz. Yoksa benim vali olarak, devlet kurumlarının ve sağlık kuruluşlarının bununla mücadele etmesiyle biz bu belayla baş edemeyiz. Son bir haftadır yaptığımız denetimlerde görüyoruz ki, büyük bir çoğunluk uymasına rağmen hala kurallara uymayan ve uymamakta ısrar eden insanlarımız var, işletmelerimiz var. Bizim amacımız ceza yazmak değil, ceza son çare. Cezayı kurallara uymamakta ısrar edene uyguluyoruz. Bizim amacımız toplumu eğitmek, toplumun kendi özgür iradesiyle bu kurallara uymasını sağlamak. Ama 1 Haziran'dan bu güne baktığımızda, yani kontrollü sosyal hayata geçtiğimiz 1 Haziran'dan bu güne kadar Diyarbakır'da yapmış olduğumuz denetimlerde ne yapmışız, ne kadar ceza yazmışız diye bugün rakamları çıkarttırdım. Aslında Diyarbakır'da çok ciddi denetim yapıyoruz, ceza da yazmışız, yazıktır. Tekrar ediyorum, ceza yazmak bizim amacımız değil. Ama buna mecburuz, çünkü toplumu korumak zorundayız. 1 Haziran'dan bugüne, sosyal mesafe kuralına uymama dolayısıyla 4 bin 773 vatandaşımıza 6 milyon 481 bin TL ceza yazmışız. Yazık, buna gerek yok, kurala uyulsa bunlar olmayacak. Maske takmamaktan 4 bin 995 vatandaşımıza 3 milyon 841 bin TL ceza yazmışız. Bazen sağda solda beni de vatandaş çevirip 'Diyarbakır'da ceza yazılmıyor' serzenişleri var. Hayır arkadaşlar, Diyarbakır'da çok ciddi denetimimiz var ve ceza da yazılıyor. Biliyorsunuz hastalığı olup da belirtisi olmayanları biz evde izole ediyoruz. Bu izolasyon kuralına uymayan bin 539 kişiye de 1 milyon 780 bin TL'lik ceza yazmışız. 1 Haziran itibari ile toplam 9 bin 64 kişiye 10 milyon 814 bin 850 TL ceza yazılmış. Bizim maksadımız ve amacımız bu değil. Ve şunu söyleyeyim Diyarbakır'da çok yaygın bir kanaat var 'devlet nasılsa bu cezaları almayacak' diye. Hayır arkadaşlar, bu cezalar artık amme alacağı oldu, kamu alacağına dönüştü ve bu cezaları bir şekilde devlet tahsilini yapacak. Şu ana kadar 38 iş yerine bir günlük kapatma cezası uygulamışız. Bu yazık arkadaşlar. İşletmelerimiz ne olur kurallara uysunlar, bu duruma düşmesinler. Yine 56 iş yerine de para cezası uygulamışız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------------------
Vali Münir Karaloğlu ve beraberindekilerin denetimlere katılması
Valinin işyerlerini denetlemesi
Valinin işletmecileri ve vatandaşları kurallar konusunda yarması
Vali Münir Karaloğlu'nun açıklaması
Genel ve detay

Haber - Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN - Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, ()

=============================

Lastiği patlayan otomobil devrildi: 3 yaralı

ADIYAMAN'da, lastiği patlayan otomobilin sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Adıyaman- Kahta yolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Kahta yönünde giden Bahri Parlak yönetimindeki 46 P 7545 plakalı otomobil lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobil sürücüsü Bahri Parlak ile otomobildeki Kudret Parlak ve Gülfidan Parlak yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ve AFAD görevlileri, yaralıları 30 dakika süren çalışmanın ardından sıkıştıkları otomobilden çıkardı. Yaralılar sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
- Olay yeri
- Yaralıların ambulansa taşınması
- Sağlık itfaiye ve AFAD ekipleri
- Otomobilin parçaları
- Ambulansın hastaneye gidişi
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-)

=========================

Emine Erdoğan ve Bakan Kurum kaplumbağaları denize uğurladı

EMİNE Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Kaş ilçesinde tedavisi tamamlanıp, takip için çip takılan 4 deniz kaplumbağasını denize uğurladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizm temasının 'Patara Yılı' olarak belirlediği Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nin sahilinde, çip takılan caretta caretta türü 3 yetişkin deniz kaplumbağası ve bir erişkin yeşil deniz kaplumbağası (Chelonia mydas), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı programla denize bırakıldı.

Patara Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Programı kapsamında ilk olarak, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, Patara kumsalında Emine Erdoğan ve Bakan Murat Kurum ile beraberindekilere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Caretta carettalar ve Patara sahilinden görsellerin yer aldığı fotoğraf sergisini inceleyen Emine Erdoğan ve Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve sualtı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından çekilen görüntülerden oluşan caretta caretta tanıtım filmini de izledi.

4 KAPLUMBAĞA DENİZE BIRAKILDI
Ardından Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde bulunan ve nesli tehlike altındaki türler arasındaki deniz kaplumbağalarından, tedavileri tamamlanan yetişkin 3 caretta caretta ve bir yeşil deniz kaplumbağası, takip amaçlı çip takılarak denize bırakıldı. Sualtı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanlarına dönüşü de su içinden görüntülendi.

PATARA ANTİK KENTİ'NE ZİYARET
Programda Emine Erdoğan ve Bakan Murat Kurum, '2020 Patara Yılı' kapsamında, Patara Antik Kenti'ni de ziyaret etti. Ziyarette Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından Emine Erdoğan ve Bakan Kurum'a antik kent, devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Emine Erdoğan ve Bakan Kurum'un kaplumbağaların denize uğurlaması
-Kaplumbağanın su içindeki görüntüsü
-Detaylar

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: ANTALYA, ()

============================

Eski eşini ölümle tehdit eden saldırgan tutuklandı
 
İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, 5 yıl önce boşandığı M.Ö.'nün evine giderek, hakaret edip, ölüm tehdidinde bulunan Fatih Pirepol, M.Ö.'nün şikayeti üzerine yakalandı. Gözaltına alınan Pirepol, 'Silahla tehdit' suçundan tutuklandı. Pirepol'ün gözaltına alındığı sırada, "Sabah bırakacaklar yine geleceğim" dediği ileri sürüldü. 

Olay, Bayraklı ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. Fatih Pirepol 5 yıl önce boşandığı M.Ö.'yü takip ederek evine gitti. Tehdit savurup, eve zarar veren Pirepol, hakaret ettiği sırada yanında getirdiği bıçağı çıkartıp,  M.Ö.'yü öldürmekle tehdit etti. Durumu gören mahalleli, polis ekiplerine durumu bildirdi. Pirepol, Bayraklı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan Fatih Pirepol, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fatih Pirepol, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'Silahla tehdit' suçlamasıyla tutuklandı.

Öte yandan, Fatih Pirepol'ün gözaltına alındığı sırada, "Sabah bırakacaklar yine geleceğim" dediği ileri sürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Olay anı 
-Emniyetten görüntü
-Halil İbrahim KARABIYIK anons
-Fatih P.'nin adliyeye sevk edilmesi

Haber : Halil İbrahim KARABIYIK - Kamera: Fırat AKAY/İZMİR, () 

=============================

Kuşadası Kitap Fuarı kapılarını açtı

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Toplumsal Yayın Grubu iş birliği ile düzenlenen ‘Kuşadası Kitap Fuarı’ kapılarını düzenlenen  törenle  açtı. Türkiye’nin en önemli yayınevlerinin katıldığı 10 günlük fuarda edebiyat severler ünlü yazarlarla buluşma şansı yakalayacak.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, Aydın Büyükşehir Belediyesi,  Kuşadası Belediyesi ve Toplumsal Yayın Grubu’nun iş birliğiyle düzenlenen ‘Kuşadası Kitap Fuarı’ kapılarını edebiyat severlere açtı. Fuar için Atatürk Meydanı’nda bir açılış töreni düzenlendi. Törene; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, mülki ve idari amirler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Koronavirüs  tedbirleri kapsamında uygulanan kurallar dikkate alınarak gerçekleşen fuara edebiyat severlerin ilgisi yoğun oldu. 22 yayınevi ile 40 yazarın katıldığı ve 29 Ağustos’a kadar açık  olan fuarda yapılacak imza ve söyleşi günleri ile kitap tutkunları ünlü yazarlar ile buluşma şansı yakalayacak.

“KUŞADASI KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ OLACAK"
Törenin açılış konuşmasını yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Biz Kuşadası‘nın doğası ve lokasyonu ile olduğu kadar aynı zamanda kültür ve sanata vermiş olduğu değer ile de anılmasını istiyoruz. Bu nedenle koronavirüs tedbirlerini dikkate alarak yıl boyunca birçok kültür ve sanat aktivitesi düzenleyeceğiz. Kuşadası, kültür ve sanat etkinliklerinin başkenti olacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na da bu konudaki teşvikleri ve liderliği için çok teşekkür ediyorum. Fuara gelen ziyaretçilerimizin mutlaka  maskelerini takmalarını ve sosyal mesafelerine dikkat etmelerini istiyoruz" dedi.

“HALKIMIZA HER ALANDA HİZMET EDİYORUZ"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz yaptığı konuşmada “Belediyecilik alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da halka hizmet götürmekten geçer. Biz de Kuşadası Belediyesi ile uyum içinde çalışarak halkımıza her alanda hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün Kuşadası Kitap Fuarı, daha sonra ise Altın Güvercin Beste Yarışması ile Kuşadası’nı hak ettiği marka değerine ulaştıracağız" diye konuştu.

“BİZE GURUR VERİYOR"
Toplumların çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmesi için kitap okumanın gerekliliğine vurgu yapan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de “Kuşadası gibi pek çok alanda marka olan bir kentte bu ve benzeri faaliyetlere ev sahipliği yapmak her şeyden önce bize gurur veriyor.  Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İŞTE O İSİMLER
Kuşadası Kitap Fuarına katılacak isimlerden bazıları şöyle: Fikri Sağlar, Ümit Zileli,  Türker Ertürk, Tuba Emlek, Deniz Kuşça, Mehtap Meral, Oya Adıyaman, Ali Avcu, Ergün Poyraz, Hüseyin Koca, Murat Kaplan, Özer Anaç, Derya Özmen, Seherhan Kızmaz, Berkiz Berksoy, Oya Özer, Çağla Şahin, İsmail Atan edebiyat severlerle bir araya gelecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Açılış töreninden görüntüler
-Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ve Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel’in konuşmaları
-Fuardan genel ve detay görüntüler

Haber/Kamera;Eşber OKAYER, KUŞADASI,(Aydın),()