Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun,  vatandaşların koronavirüs sürecinde dikkat etmeleri  böylesine ciddi bir konunun yok sayılmaması gerektiğini ifade etti. 

SERVİSLER DOLU 
Koronavirüs sürecini vatandaşların dikkate alması gerektiğini ifade eden Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun," Günlük veriler var tabloya yansıyan ama sahadan aldığımız bilgilerle bu yansımanın çok gerçekle örtüşmediğini görüyoruz. Salgın ne yazkı ki ileri boyutta tüm hastanelerimiz ve kovid servislerimiz dolu. Öncelikle vatandaşımızın bilinçli olması gerekiyor. Çünkü bir şeyi yok farzedersek tedbirimizi de almayız. Ciddiyetinin farkına varırsak tedbirimizi de daha iyi alırız. " diye konuştu.

MEŞGUL ETMEYİN
Vatandaşların gereksiz  sağlık talepleri ile poliklinikleri meşgul etmemeleri gerektiğini belirten Furtun, "Bu işin ciddi olduğunu hissetmeleri ve düşünmeleri gerekiyor. Bildiğimiz klasik el hijyeni, sosyal mesafe ve maske kuralına mümkün mertebe dikkat etmeleri kapalı alanlardan uzak durmaları çok çok gerekmedikçe sağlık ünitelerini gereksiz sağlık talepleri ile meşgul etmemelerini istiyorum. Çünkü koronavirüs sebebiyle çok yoğun ve sıkışık olan sağlık personelinin iş yükünü daha da arttıran bir durum" ifadelerini kullandı. 

Esra VURAL