Batman’da 4 yıldır diyalize giren 16 yaşındaki Mizgin Bahar Noyan, cezaevindeki babasından böbrek nakli yapılacakken girdiği diyalizde hayatını kaybetti. Bürokrasi nedeniyle geciken nakil işleminden yakınan Noyan ailesi, cezaevindeki Bahar’ın babası için af istemediklerini, çünkü suçsuz yere cezaevinde yattığını ileri sürdü.
Şirinevler Mahallesi’nde yaşayan 8’inci sınıf öğrencisi Mizgin Bahar Noyan için doktorların böbrek nakli yapılmasının gerekli olduğunu bildirmesi üzerine gerçekleştirilen tetkiklerde donör olabileceği belirlenen cezaevindeki babası Alaaddin Noyan’dan nakil yapılması için yapılan başvuru Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kabul edildi. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Noyan, cerrahi işlemin yapılması için Diyarbakır Cezaevi’ne nakledildi. Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılacak nakil öncesi Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde diyalize giren Noyan’ın kalbinin durduğu belirtildi.
Hayatını kaybeden Mizgin Bahar Noyan’ın amcası Diyaddin Noyan, yapılan bir haberde Mizgin Bahar Noyan’ın annesi Sakine Noyan’ın Cumhurbaşkanı’ndan yardım istediği ve cezaevindeki eşinin affedilmesini istediğinin yazıldığını ancak ailenin böyle bir isteğinin olmadığını söyledi. Yeğeni Mizgin Bahar Noyan’ın Cumartesi günü fenalaştığını ifade eden Diyaddin Noyan, “Fenalaşmasaydı pazartesi nakil için hastaneye yatırılacaktı. Ama böbrek nakli aylar sonrada sürebilirdi. Babası böbrek nakli için hazırdı, ama kız tıbbi olarak hazır değildi. Hayatını kaybetmeseydi bir ay içinde nakil olabilirdi. Babası Batman Cezaevi’nde yatıyordu. Böbrek nakli dolayısıyla Diyarbakır’daki cezaevine gönderildi” dedi.
Mizgin Bahar Noyan’ın ölümünden sonra yapılan haberin kendilerini üzdüğünü, devlet büyüklerinden af istediklerinin yazıldığını ancak böyle bir isteklerinin olmadığını söyleyen Amca Noyan, “Annesi ben eşimin tekrar Batman’a getirilmesini istiyorum derken Cumhurbaşkanından af istiyorum diye yazılmış. Biz Cumhurbaşkanından af dilemiyoruz. Suç işlemediğimiz için af istemiyoruz” ifadelerini kullandı.