Adıyaman İl Müftülüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından din hizmetleri konusunda daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla projeler hazırlanacak. Hazırlanacak projeler kapsamında eksik görülen hizmetler ortaya çıkarılacak ve çözüm yolları aranacak.

5 yıl sürecek çalışma sonrası durum değerlendirmesi yapılarak alınacak sonuçlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından değerlendirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde oluşturulan komisyonlar tarafından din hizmetleri konusunda projeler üretilecek. Bu kapsamda Adıyaman İl Müftülüğünde Müftü Yardımcısı Mustafa Altun başkanlığında kurulan komisyonda iki müftülük görevlisi ile 8 ilçe müftülüğünden personel yer alacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Müftüsü İmran Kılınç, komisyon cami ve kuran eğitimi verilen kurslarda oluşan sıkıntıları araştıracağı ve bunların çözümü için proje hazırlanıp komisyon üyelerinin ayrıca projenin devamını ve finansmanı ile çözüm yollarının aranmasını sağlayacağını belirtti.

Daha sonra konuşan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun ise projenin 5 yıl süreceğini, 5 yılın ardından oluşan komisyonun bir rapor hazırlayarak diyanet işleri başkanlığına sunacağını raporda 5 yıl süresince ortaya çıkan projelerin çözümü ve başarısızlıkların tartışılacağını belirtti.