Malatya’da uçurumun kenarında 2 gün süreyle mahsur kalan ve vatandaşlar tarafından kurtarılamayan 2 keçi için devreye AFAD kurtarma ekibi girdi.

Alınan bilgiye göre; Hekimhan’ın Damlı Köyünde, köyde oturan vatandaşa ait bir keçi uçurumun kenarında mahsur kalarak çıkamadı. Bu keçinin yanına başka bir keçi daha gidip, mahsur kalan keçinin yanında ayrılmayınca, vatandaşlar her iki keçiyi bölgeden kurtarmak için çalışma yaptı.

Vatandaşların 2 günlük girişimi sonuçsuz kalınca, durum Hekimhan Kaymakamlığına bildirildi. Hekimhan Kaymakamlığı ise 2 keçinin uçurumun kenarından kurtarılması için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nden yardım istedi,

Bölgeye gelen AFAD kurtarma ekipleri, Jandarma ekiplerinin de yardım ile 2 keçinin bulunduğu kayalık alandaki uçuruma gitti. Burada AFAD ekibinden bir kurtarma görevlisi, dağcılık teknikleri ile halat ile keçinin bulunduğu yere sarkarak, keçiyi ip halatına bağladı, diğer görevliler ise üstten keçiye zarar vermeden yukarı çektiler. Mahsur kalan esas keçi kurtarılınca, diğer keçi de kendiliğinden uçurumun kenarından çıktı.

Mahsur kalan keçinin hasta olması nedeniyle bir daha yukarı çıkamadığı belirtildi.