Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman’da ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)’ Kutlu Doğum etkinliğinin bu yıl 5.’si düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan etkinlikte Mevlid-i Şerif okundu. Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Bilal Demir, amaçlarının Peygamber’i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bu etkinliği yaparken tek amacımız, Allah Resulünü daha iyi anlamak. Bu gün insanlığın içinde olduğu çıkmazlık ve ahlaki çöküntü var. Cahiliye döneminde yapılan olayların birçoğu bugünde yapılıyor. Cahiliye döneminde insanlar kız çocuklarını canlı canlı gömüyordu, şimdi ise anneler kendi çocuklarını öldürüyor; canlı canlı dağ başında bırakabiliyor. Biz bu dönem ile o dönem arasında fark görmüyoruz. O dönemdeki insanlar Peygambere sahip çıkarak, yüceldiler. Bizde bu gün Peygambere sahip çıkarsak manevi anlamda inşallah yükseleceğiz. Biz hem Peygamberi daha iyi anlamak hem de daha iyi tanıtmak, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Daha önceden camilerde sadece mevlit okutulurdu. Şimdi daha çok iyi etkinlikler düzenleniyor” diye konuştu.

Araştırmacı Yazar İsmail Çevik tarafından, Peygamber konulu konuşma yapıldı. Türkçe ve Kürtçe ilahilerin okunduğu programda Araştırmacı-Yazar Av. Emin Güneş’te konuşma yaptı.

Program dua ile son buldu.