Muhteşem bir açılış konseriyle seyircisine merhaba diyen 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali ‘nde Gergely Boganyi ve Gabor Boldoczki ikilisi sahne aldı.

Jenerasyonunun en parlak isimleri arasında yer alan Macar piyanist Gergely Boganyi ve trompetin dahi ismi Gabor Boldoczki piyano ve trompetin ahenkli uyumu ile seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser sonrasında Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Bülent Özsoy ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek kuliste sanatçıları tebrik ederek, kendilerine plaket verdi.

Geçtiğimiz yıllarda Fazıl Say’ın trompet konçertosunu seslendiren ve festivalde ikinci kez sahne aldığını belirten Gabor Boldoczki; Antalya’da olmaktan mutluluk duyduğunu ve festival seyircisinin çok özel olduğunu söyledi.

Konserin ilk yarısında ikili; W. Brandt’ın trompet ve piyano için olan konser parçasını, hemen ardından da F. Chopin’in “Balad, Sol Minör, Op. 23“ ve “Nokturn, Fa Majör, Op. 15, No. 1“ ve O. Böhme’nin trompet ve piyano konçertosunu seslendirdiler. Güçlü yorumlarıyla ve eğlenceli sahneleriyle beğeni toplayan ikili; ikinci yarıya ise S.Friedman ‘ın Solo Trompet için “Solus”dan Fanfare’yi çalarak başladılar. Daha sonra ise R. Wagner - F. Liszt’in “İsolde’nin Aşkından Ölümü“,G. Enescu’nun “Legend”; F. Liszt’in La Leggierezza ve Cücelerin Rondu ve F. Hidas’ın “Fantezi“ adlı eserini izleyiciler için yorumladılar.