İnebolu Limanına Savaş Gemisi Geldi.
TCG Yüzbaşı İhsan Tolunay İkmal Gemisi İnebolu Limanında ziyaretçilere açıldı. Deniz Yıldızı Tatbikatı kapsamında İnebolu Limanına gelen TCG 572 Yüzbaşı İhsan Tolunay ikmal savaş gemisi geldi. Sabah saatlerinde ilçe limanına gelen ikmal savaş gemisi halkıon ziyaretine açıldı.
Donanma Komutanlığınca, Deniz Kurdu Tatbikatı öncesinde, "birlik ve gemilerin harbe hazırlık eğitiminin en üst seviyeye çıkarılması" amacıyla Karadeniz’de Deniz Yıldızı Tatbikatı yapıldı. Tatbikata,  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ’ndan 6 fırkateyn, 3 korvet, 6 hücumbot, 2 denizaltı, 5 lojistik destek gemisi, 2 karakol gemisi, 3 deniz karakol uçağı, 6 helikopter, 1 eğitim uçağı,  Sahil Güvenlik Komutanlığı ’ndan ise 2 arama kurtarma gemisi, 9 Sahil Güvenlik botu ve arama kurtarma helikopteri katıldı. Tatbikat kapsamında savaş gemileri Karadeniz’deki limanlarda halkın ziyaretine açıldı.
Deniz Yıldızı Tatbikatı kapsamında bir denizaltı, bir korvet, 2 fırkateyn, 4 hücumbot ve bir akaryakıt gemisi, Samsunport Limanı’nda ve TCG Yüzbaşı İhsan Tolunay İkmal Gemisi ise İnebolu Limanında ziyarete açıldı.
İnebolu Limanındaki TCG Yüzbaşı İhsan Tolunay İkmal Gemisi’ne ziyaret Gün boyu 10.00-12.00 ile 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Gemi personeli ise ilçeyi gezme imkanı bulacak.
TCG Yüzbaşı İhsan Tolunay İkmal Gemisi Savaş ve tatbikat süreçlerinde su üstü araçların yakıt ikmalini tamamlıyor.