Galatasaray’ın bugün gerçekleşen Kasım Ayı Divan Kurulu Toplantısı’nda söz alan Galatasaray Kongre Üyesi Hayrettin Kozak, Galatasaray CEO’su Lütfi Arıboğan'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Kozak, Galatasaray Pazarlama A.Ş.’nin başındaki isim olan Nurettin Kantarelli’nin istifasının yersiz olduğunu belirterek, “Galatasaray Kulübü’nün geriye dönük 2-3 yılda en başarılı olmuş kurumu olarak, şirketi olarak, öne çıkaracağımız Pazarlama A.Ş.’dir. Nasıl başarılı olmuş? Aralık 2011'de başına çok değerli bir arkadaş getirilmiş. Adı Nurettin Kantarelli. Benim can dostum değil ama tanıyorum kendisini daha öncesini de biliyorum hakikaten seçilmiş bir profesyonel olarak olağanüstü başarılı bir arkadaşımız. Zaten rakamlarda gösteriyor, mağazalarda gösteriyor. Şimdi bu arkadaş bir zamanda istifa etti. Kurumsallaşmanın, profesyonelleşmenin bu kadar önem kazandığı bir dönemde neden istifa eder bunu yönetimin ve özellikle sayın başkanın çok ciddi düşünmesi lazım. Aynı tarihlerde bu sistemin başındaki CEO arkadaşımız futbolla ilgilenmek üzere Florya’ya gidiyor. Öbür tarafta sekiz ayrı direktif kendisine bağlı ama o futbola gidiyor. Futbolla hiçbir geçmişi yok. Ciddi bir basket geçmişi var. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bizde şöyle bir merak uyandı. Artık bilmiyorum bir formül mü, idare yöntemi mi bilemiyorum. Bizim yöneticilerimizde devamlı Florya’da olma, antrenör ve futbolcularla bir arada olma merakı uyandı. Bence son derece yanlış. Bunu tasvip etmiyorum” diye konuştu.

“LÜTFİ ARIBOĞAN, FLORYA’YA GİDİP FUTBOLA NEZARET EDECEK KİŞİ DEĞİLDİR”

Galatasaray Kongre Üyesi Hayrettin Kozak, Lütfi Arıboğan’ın Galatasaray tarihinin en yüksek gelir elde eden CEO’su olduğunun altını çizerek, “Lütfi Arıboğan CEO’muz hem Galatasaray tarihinin hem de Türkiye’nin en yüksek gelir elde eden CEO’su. Mutlaka başkanımız ve yönetim bunu hak ediyordur. O yüzden kendisine veriyorlardır. Ama benim kardeşim, CEO’um Florya’ya gidip oturup futbola nezaret edecek kişi değildir. Görevinin tarifinde bu varsa çok yazıktır” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYON OLMAYA MECBURUZ”

Hayrettin Kozak, UEFA Şampiyonlar Lig’inden elde edilen gelirin kulüp geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu süreç içinde dört gözle futbola bakmamız lazım. Futbol bizim geleceğimizdir. Bu seneki şampiyonluğumuz gerekli değildir. Şampiyon olmaya mecburuz. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nin gelirlerine bu kulübün ihtiyacı var” dedi.