Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri Tanıtım Programları kapsamında Erdemli’de iki proje toplam Yüz Beş Bin TL hibe kazandı. SODES’in hibe çekleri Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katıldığı törende teslim edildi.

Erdemli’de SODES’in hibe çeklerini Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kadınlar Elele” ve Akdeniz Eğitim Gönüllüleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan “Eğitime Uzanan Şefkatli Eller” isimli projeler aldı. Toplamda 105 bin TL hibe kazanan projeler törene katılan protokol ve vatandaşlara tanıtıldı. Kargıpınarı beldesinde faaliyet gösteren Akdeniz Eğitim Gönüllüleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden kurs hizmeti alan Ramazan isimli öğrencinin konuşması salonda bulunan katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşma yapan minik öğrencinin özgüveninin bu projelerin ne kadar faydalı olduğuna işaret ettiğini ifade eden Vali Güzeloğlu, “Çok güzel konuşmalar yapıldı. Ama en güzel konuşmayı biraz önce en son konuşan Ramazan yaptı. Bu inançla bu güvenle kendini anlattı. Yarınlarımız için, yarınlarımıza değer katacak bir büyüğü, belki de geleceğin valisini, yöneticisini, başkanını, iş adamını görmenin mutluluğunu bizlere yaşattı. Diyebilirsiniz ki bu sosyal hizmet projeleri nelerdir. İşte Ramazan’ı buraya getirmek, ona o güveni kazandırmak, başarı puanını fırsat sunarak 2-3-5-10 katına çıkarmaktır. Bundan güzel anlatılır mı bu proje. İnanıyorum ki bu ülkenin her bir çocuğu, Erdemli’nin her bir evladı ve bir hanımefendisi, fırsat verildiğinde yarın bu günden çok daha iyisini, çok daha güzelini yapacak yetenek birikim ve donanıma sahiptir. 4 yıla yakın hizmet sürem boyunca Mersin’in her bir köşesine, her bir ilçesinde erişilmedik hiçbir insan kalmayacak şekilde çalışıyoruz, dolaşıyoruz. İnanın her gittiğimiz yerde sonuç buradan farklı değil. Bize güven veren, bu ülkenin yarınlara güven veren sonuçlar alıyoruz ve ne mutlu ki her kişisini, Mersin’in her vatandaşını bu projelerle buluşturuyoruz. Bu projelerde 687 bin insanımız Gülnar’dan Çamlıyayla’ya; Anamur’dan Tarsus’a, beldelerin, köylerin en ücra noktasına kadar insanlarımız bu projelerle buluştu. Bu projeler kimi zaman yetim ve öksüz bir yavrunun sahipsizliğini gideriyor. Ona devletin şefkatini, merhametini ve ilgisini sunuyor. Kimi zaman aslında engelli olmayan ama bizim yanlış bir tabirle engelli dediğimiz, yüreği, beyni bizden farklı olmayan özürlü kardeşlerimin önünü açıyor. Onun önündeki engelleri kaldırıyor. Hayata tutunmasını sağlıyor” dedi.

Cumhuriyet’in aynı zamanda bir fırsat eşitliği olduğunu da belirten Güzeloğlu, “Çok kısa bir süre önce Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarının tam 90 yıl önce kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizin 90. onur yılını kutladık ve 90. yılı kutlarken Cumhuriyet’in her kesi ve bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf bir vatandaş olduğunu bir kez daha gururla mutlulukla haykırdık. Cumhuriyet aynı zamanda fırsat eşitliğidir. İşte projeler bunu sağlıyor. Bu çocukları hayata taşıyor. Kadınlarımızı belki hayatın akışı içerisinde sosyal anlamda yaşanmasını hiç arzulamadığımız ama, gerçeğin içerisinde karşılaştığı sıkıntılı ve zor zamanlarda yalnız değilsiniz diyerek kucaklıyoruz. Kimi zaman bu projeler genç yetenekleri hayata hazırlıyor. Kimi zaman bu çaba herkesi, her kesmi kucaklayacak. Çünkü inanıyoruz ki ancak hedeflere birli ve beraberlikle ulaşacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu ülkeyi devreden ve emanet eden aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitlerimizin manevi huzurunda verdiğimiz sözün bir gereği olarak dünyanın en gelişmiş en güçlü ilk 10 ülke hedefine ancak bu şekilde taşıyacağız. İşte bu yüzden projelerin en temel hedefi nedir derseniz, birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve güçlendirerek geleceğe birlikte adım atmaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’da konuşmasında Erdemli’nin ekonomisinden eğitimine kadar birçok alanda sayısal verilere yer vererek Erdemli’nin gelişme verilerine dair yorumlarda bulundu.

Konuşmaların ardından proje sahiplerine hibe çekleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.