Çerkezköy’de faaliyet gösteren servis şoförleri, yıllardır bakımı yapılamayan Karaağaç-Veliköy yolundaki bozuklukları kendi imkanları ile tamir etmeye çalışıyor.

3 yıldır yola bakım yapılmadığını dile getiren servis şoförleri, yolun bozuk olması sebebiyle araçlarını her ay tamire götürdüklerini kaydetti.

Yolda ışıklandırmanın da bulunmadığını belirten servis şoförleri, “Bu yol geceleri çok tehlikeli oluyor. Yolda ışıklandırma yok. Araçlar önlerindeki çukura girmemek için aniden direksiyonu karşıdan gelen aracın önüne kırarak kazaya neden olabiliyor” dedi. Kendi yollarını kendileri tamir etmeye çalıştıklarını ifade eden servis sürücüleri, “Bu yol özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılan bir yoldur. Bu yolu ağır tonajlı araçlar, fabrika sahipleri, servis araçları kullanıyor. Yolun hali ortada. Yolun altındaki demir teller yüzeye çıktı. Lastikler paramparça oluyor. Bir lastiğin maliyeti 500 TL civarındadır. Biz 500 TL’yi 15 günde kazanmıyoruz” diye sitemde bulundu. KYK Öğrenci Yurdu’nun da aynı güzergah üzerinde yer aldığını söyleyen servis sürücüleri, “Yolda ışıklandırma yok. Bariyer yok. Bu çocuklar okullarına gidip gelirken ne yapacaklar? Lafa geldi mi Türkiye’nin en büyük 3’üncü Organize Sanayi Bölgesiyiz. Böyle organize mi olur? Biz yolumuzun asfaltlanmasını, çizgilerinin çekilmesini ve ışıklandırılmasını istiyoruz” dedi.

"HER AY SANAYİYE 500 TL ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORUZ"

Karaağaç-Veliköy yolunun bozuk olması nedeniyle her ay sanayide 500 TL harcadıklarını kaydeden servis şoförleri, “Birkaç arkadaş bir araya gelerek yolun çok hasarlı olan kısımlarını betonla doldurarak yama çalışması yapıyoruz” dedi.

Çalışmalar esnasında yoldan geçmekte olan sürücüler de yolun bozukluğundan dert yandı. Araç sürücülerinden biri beton işiyle uğraştığını belirterek, “Yaklaşık 6 yıldır düzenli olarak bu yolu kullanıyorum. Burada hiçbir zaman bakım yapılmadı. Yaklaşık 3 yıl önce beton atıldı o kadar. Fakat bu yeterli değil. Çünkü buradan 40-50 ton malzeme yüklü araçlar geçiyor. Burada kaliteli demirli beton yol çalışması yapılmalı ve daha sonra üzeri asfaltla kaplanmalı. Geçici çözümlerle olacak iş değil bu” diye konuştu.

Yolun, kimin sorumluluk alanında olduğunu merak ettiklerini söyleyen servis sürücüleri, “Bu yol kimin?” diye sordu. Yolun ÇOSB’nin mi, Karaağaç Belediyesi’nin mi yoksa yeni kurulan Karaağaç OSB’nin sorumluluk alanında mı olduğunu soran servis şoförleri, “Eğer ÇOSB’nin ise 2,5 milyon TL’lik kamera sistemi kurana kadar önce yollarını yapsınlar. Gelsin burada fotoğraf çektirsinler. Yeni kurulan Karaağaç OSB’nin ise ilk işlerinin bu yolu yapmak olmasını istiyoruz. Eğer Karaağaç Belediyesi’nin ise Karaağaç Belediyesi iptal oldu. Bari giderayak bu yolu yapsınlar da öyle gitsinler” şeklinde konuştu.