AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın, kadınların bilgi ve birikimini arttırmak amacıyla başlattığı "Kitabını Al Gel" etkinliğinin ilki gerçekleştirildi.

Kadınlar Ulu Cami şadırvanında gerçekleştirilen ‘Kitabını Al Gel’ etkinliğinde buluştu.

AK Parti'li kadınların öncülüğünde, kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve kendi kültürel gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla bir araya gelen kadınlar etkinlik boyunca yanlarında getirdikleri kitapları okudular.

AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, bu buluşmaların sadece kitap okumakla sınırlı olmayacağını belirterek, katılımcıların okudukları konular üzerine eleştirilerini sunup görüş belirtecekleri adeta fikir kulübü işlevi gören bir platform oluşturmak istedikleri söyledi.

Toplumun kitap okuma alışkanlığının yeterli olmadığını, bunu aşmak için aileden topluma herkesin katkı sunması gerektiğini ifade eden Karaköse, “Bu etkinliğimiz de herhangi bir reklam amacı taşımıyoruz. Amacımız topluma okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu buluşmalarımızın sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bunun için altyapı çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda ilk etkinliğimizi ‘Kitabını Al Gel’ olarak ifade ettik. Belirli periyotlarla bu buluşmalarımız devam edecek. Sonraki buluşmalarımızda daha önceden belirlediğimiz konu üzerinde arkadaşlarımız kitap okuyacaklar. Toplantıya geldiklerinde konu üzerinde tartışacağız, istişare edeceğiz ve herkes fikrini söyleyecek. Belirlediğimiz güncel konular üzerinde de arkadaşlarımız okuyacak bakış açısını geliştirecek. Toplantılarımız farklı görüşlerin ortaya konulduğu, tartışılıp bakış açımızı genişletecek bir ortam halini alacak” dedi.

Değişik ve parlak fikirlerin sunulması halinde bunları değerlendirmek istediklerini de söyleyen Karaköse, “Değerli fikirler sunulursa bunları SODES veya Avrupa Birliği projeleri olarak ta değerlendirmek istiyoruz. Tabi bunu zaman ve katılımcıların katkıları gösterecek” diye konuştu.

Bu buluşmaların her kesimden katılım göstermek isteyen kadınlara açık olduğunu da belirten Karaköse, kadınları bu kapsamda düzenlenen etkinliklere katılmaya fikir ve görüşlerini paylaşmaya davet etti.