Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye’de işsizlik olduğuna inanmadığını, sorunun mesleksizlik ve iş beğenmemekten kaynaklandığını söyledi. Güral, “İşsizlik kelimesini daha az kullanılır hale getirmek için üretim şart” dedi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) bünyesindeki federasyonlar arasında yer alan Karadeniz Genç İşadamları Federasyonu (KARGİF), 3. Dönem 1. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısını 8 Kasım 2013 Cuma günü Samsun’da gerçekleştirdi.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve TÜGİK Genel Sekreteri M. Demokan Eren’in de katıldığı toplantı öncesinde gerçekleştirilen basın buluşmasında, KARGİF Başkanı Levent Özden gelecek dönem çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. KARGİF’in Karadeniz Bölgesi’ndeki 9 genç işadamı derneği tarafından kurulduğunu hatırlatan Levent Özden şu noktalara dikkat çekti: “Genç kitlelerin başlattığı ve yönettiği ticari girişimler, genç idealistlerin başardığı inovasyonlar ve yeni nesil kurumsal yapılar, genç vizyonların gelişen dünyayla ortaya koyduğu etkin rekabet ve işbirliği, bir ülkeyi her anlamda geleceğe taşıyacak olan ana dinamiği oluşturuyor. Bir ülkenin geleceği, eğer o ülkenin gençleri ise; bir ülke güçlü yarınlara eğer genç girişimci işadamlarının lokomotifliğinde ulaşacak ise; Türkiye’nin geleceği, TÜGİK çatısı altındaki Türkiye’nin genç işadamlarınındır. Karadeniz’in geleceği, Karadenizli genç işadamlarının yani KARGİF’in teminatı altındadır.”

"DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ÜRETİM ŞART"

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, konuşmasında TÜGİK’in çalışmalarına değindi ve ülke ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Erkan Güral şunları söyledi: “Bugün KARGİF için bir araya geldik. Fakat hepimizin ortak amacı Türkiye’ye katkı sağlamak. Türkiye 2023 vizyonunu belirledi. Her ilin, her bölgenin, her federasyonumuzun ve federasyonlarımıza bağlı her bir derneğimizin bu yol haritasında görevleri, rolleri var. Kısacası hepimizin üstlenmesi gereken görevler bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, sağlayacağımız katma değer ve istihdam ile ülke ekonomisine katkı yapmaktır. Türkiye’de işsizliğin olduğuna inanmıyorum. İşsizlik konusunda açıklanan rakamlar tabii ki var; onlar işin istatistiki boyutu. İşin temeline baktığımızda ise mesleksizlik ve iş beğenmeme sorunu olduğunu görüyoruz. Bizim en önemli görevlerimizden biri, genç nüfusun seveceği işleri yapacak eğitim ve bilgiye sahip olmalarını sağlayacak altyapıların oluşturulmasıdır. Bu anlamda neler yapılıyor diye güçlü ekonomiye sahip dünyanın önde gelen ülkelerine baktığımızda, sanayisiyle güçlenmiş ülkelerin daha yapıcı çözümler üretebildiğini görüyoruz.”

Daha güçlü bir Türkiye için “üretim şart” diyen Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: “İşsizlik kelimesini daha az kullanılır hale getirmek, gelişmek ve büyümek için üretim şart. Biz de TÜGİK olarak üretim konusunu, olmazsa olmaz temel ilkelerimiz arasında görüyoruz. Bu doğrultuda TÜGİK üyelerinin katılımıyla yurtdışına çeşitli ziyaretler düzenliyor, temaslarda bulunuyoruz. Avrupa ülkeleri ve Çin de bunlar arasında yer alıyor. Özellikle Çin’e yaptığımız ziyaretlerde onların en başarılı oldukları alanlardan biri olan üretim yaklaşımlarına yönelik incelemelerde bulunuyoruz. Çin’e yönelik ziyaretlerimizin bir diğerini 13-17 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Farklı sektörlerden TÜGİK üyelerinin katılımıyla yapacağımız bu ziyaretimizde hem karşılıklı yatırım fırsatlarını değerlendirecek, hem de Çin’deki üretim yaklaşımını bir kez daha yerinde inceleme ve bilgi alma imkanına sahip olacağız.”