İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün okul sporları faaliyetleri başladı. Okul sporları faaliyetlerinde Küçük Menderes bölge merkezi olan Ödemiş’te ilk heyecan voleybolda genç erkek ve genç kız kategorilerinde yaşanıyor.

İlkkurşun Spor Salonu’nun bakımda olması nedeniyle zemini sentetik kaplamaya dönüştürülen Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi spor salonunda İzmir Voleybol İl Temsilciliği’nce görevlendirilen hakemlerin gözetiminde oynanan maçlar son derece çekişmeli geçiyor. Ödemiş, Tire ve Kiraz’dan liselerin katılımıyla genç kızlar kategorisinde 4 ayrı grupta maçlar Ödemiş’te gerçekleşiyor. Genç erkekler kategorisinde ise tek grupta Ödemiş ve Tire’den liseler mücadele veriyor.

Voleyboldaki grup maçları 19 Kasım’da tamamlanacak. Genç erkeklerde ilk ikiye girenler, genç kızlarda da gruplarını ilk sırada tamamlayan okullar, play-off gruplarına yükselecek.

Voleybolda çeşitli yaş kategorilerinde yaşanacak mücadelenin yanı sıra okul sporları faaliyetleri başka dallarda da sürecek. Bu faaliyete en fazla sayıda okulla katılım gösteren Ödemiş’in merkez olarak belirlendi. Futbol, futsal, satranç, kros, badminton dallarında da Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Torbalı’dan okullar Ödemiş’te turnuvalara katılacak. Basketbolda ise müsabakalara Tire ev sahipliği yapacak. Ödemiş okullarının başarılı olduğu dallardan olan hentbolda da maçlar İzmir’de oynanacak.