Malatya’da, ‘Anayurtta yanan ışığın Kervansaray’da parlayışı’ konulu fotoğraf, resim ve el işi sergisi açıldı.

Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Kaymakam Asalet Karabulut, Battalgazi ilçesinin tarihinden söz ederek, “İlçemizdeki birçok tarihi yapılar, Valilik, Kaymakamlık, Vakıflar Müdürlüğü ve Belediye işbirliği ile ayağa kaldırıldı. Bunlardan birisi de tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’dır” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 17 Eylül’de yapılması planlanan Kervansaray Buluşması programını, Suriye ve Mısır’daki olaylar nedeniyle ertelemiştik. Erteleme çerçevesinde bugün sanatçılarımızın eserlerinin sergisini açıyoruz” diyerek, tarihi ve kültürün önemini anlattı.

“Kültür hafızanızı korursanız, şehirleri yaşanabilecek mekanlar haline getirirsiniz” diyen Başkan Gürkan, “Sanatçıların eserlerini halka açmazsanız, onları köreltirsiniz” şeklinde konuştu. Restore edilip turizmin hizmetine açılan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda açılan kurslarla eser yapma ve sergileme imkanı getirildiğini vurgulayan Gürkan, sanat ve sanatçının önemini anlattı.

Konuşmalardan sonra, Battalgazi’de belediye başkanı yapmış olanların yakınlarına şükran ve teşekkür belgesi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen kurslarda öğretmenlik yapanlara teşekkür belgelerini, Kaymakam Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Garnizon komutanı Kerem bodur, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Merkez İlçe Battalgazi Başkanı Osman Güder, Tabipler Odası Başkanı Doktor Ali Yalçın, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri verdi.