Didim eski Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan aday adayı Mehmet Soysalan, Hitit Çorumlular Derneğini ziyaret ederek, neden aday olduğunu açıkladı.

Didim Hitit Çorumlular Derneği ve Didim eski Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Soysalan’ı ağırladı. Dün akşam saat 19:30’da Dernek binasında yapılan toplantıya dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Dernek üyesi Müslüm Vardar Eski Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan aday adayı Soysalan’ın geçmişte yaptığı çalışmalar için teşekkür ederken derneğe yaptığı ziyaretten dolayı ayrıca teşekkür etti.

Didim Eski Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Soysalan ise Didim’de geçmişte bazı şeyler yaptıklarını bazılarının ise halen devam ettiğini belirterek “Biz Didim bir turizm kenti olsun ve kendi yarattığımı bu kenti çocuklarımıza miraz bırakalım istiyoruz. Bir nesil belki o neslin çocukları bahçe içinde yemyeşil bir yer alsın istedik ama bugün sorunlu bir kent yarattık.”dedi.

“KÖTÜ KENTLEŞMENİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ DİDİM’DE YAŞADIK”

“Kötü kentleşmenin en güzel örneğini Didim’de yaşadık” diyen Soysalan “1980’lerden sonra bir yapılaşma furyası başladı. Otel furyası arttı; O dönem yapılan oteller şimdi çukur içerisinde kaldı. Biz o dönem bunlar yapılırken uyardık fakat bize kızdılar ama durum ortada; Ardından bir İngiliz furyası başladı. Burada konut furyası arttı; şimdi İngilizlerde gitti her yer boş ev dolu; bu durum ilçe ekonomisini de etkiledi. Esnaf umutsuz, bir tek emeklilerin eline bakılıyor. Didim için tanıtım filmleri hazırlanıyor ve Didim tanıtılıyor. Gelen turist 2-3 gün durmadan kaçıp gidiyor. Tabii bu sorunlar aşılmaz mı? Aşılır el birliğiyle bunu düzeltebiliriz. Bu yanlışları belki ben de yapmışımdır ama benden sonra da bu devam etti. Bizim geçmişteki o dönemimiz acemilik dönemiydi Bundan sonra Didim’de kentleşme dönemini başlatmalıyız" şeklinde konuştu.

SEÇİMİ KAYBETME NEDENLERİNİ AÇIKLADI

1999 yılında yapılan yerel seçimleri neden kaybedildiğine ilişkin tespitlerde de bulunan CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Soysalan “Seçimi kaybettim. Biz o dönem öncesinde su şebekesini yeniledik. 300 km kazı yaptık. Telekom kabloları yer altına alındı; 3 kez yer kazıldı. Altyapıya giren belediye kaybeder dediler ve biz de kaybettik. Ben o dönem 10800 nüfusla belediye başkanı oldum; kaybettiğim de nüfus 21 bin 800 idi. 1999 yılı Marmara depreminden sonra biz dizi imarla ilgili kararlar alındı ama biz bu kararlar daha önce almıştık. Bu konuda itirazlar oldu ve o da seçimi kaybetme nedenimiz oldu. CHP’den siyaset yapıyorduk ve o dönem şu an Belediye Başkanı olan arkadaşımız Belediye Meclis üyesi adayımız ve İlçe Başkanımızdı. Parti o dönem yüzde 7 oy aldı, biz yüzde 24 oy aldık. Yüzde 24 ile kaybetmek mazeret miydi? Değil. Önümüzdeki dönem projelerini hazırladık. Tabii bu çalışmaların bazıları Büyük şehir belediyesi eli ile yapılacak. Ancak biz projelerimiz Büyükşehir belediye başkanımızı sunacağız ve iyi bir koordinasyonla Didim’i hak ettiği noktaya taşıyacağız. Hepimiz el ele vererek birlikte başarma anlamında mesajlar verebiliriz. Biz insana insan olarak bakan şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve herkesin eleştireceği bir belediye istiyoruz” dedi.

Soysalan, konuşmanın ardından dernek üyelerinin sorularını cevaplandırarak, önerilerini dinledi.