KKTC’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), “Kıbrıs Türkleri’nin Varlık Mücadelesi” konulu filateli sergisi açıldı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerinde görevli Albay Doğan Hayat, sergide yer alan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, küçük bir koleksiyonla “Kıbrıs Türkleri’nin Varlık Mücadelesi”nin kısa bir özetini yapmak istediğini söyledi. Hayat, "Kıbrıs Türklerinin varlık mücadelesi altında açılan Filateli sergisi, fotoğraflarla ve o gün çıkan gazetelerle desteklenmiştir. Kıbrıs Türklerinin varlık mücadelesini gençlere anlatmak eski günleri unutturmamak adına yaptığım bir çalışmadır. Tabi ki bu bir başlangıçtır, tamamen bitmiş değildir. İleride çalışıp bunu daha ileriye, daha anlaşılır bir hale getirerek geçmişte yaşananları günümüze getirmeyi amaçlıyorum. Burada ilk gün zarfları vardır. İlk dönem Genel Kurmay Başkanı Semih Sancar'ın zarflarından tutun ailelerin o dönem yolladıkları kart postallara kadar hepsini görebilirsiniz" dedi.

Doğan Hayat’ın koleksiyonlarının yer aldığı Filateli sergisi, 15-22 Kasım tarihleri arasında İzmir Pasaport PTT Müdürlüğü Daimi Sergi Salonu’nda sergilenecek. İzmir’deki sergi için özel gün damgası da kullanılacak.