Kasım ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşarak siyasetçileri ve gazetecileri hedef alan Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ün; "Şimdi yazan, çizen köşe yazarlarına, gazete sahiplerine sesleniyorum. Hatta oturduğu yerden atıp tutan kamu görevlilerine söylüyorum. Hodri Meydan" şeklindeki sözlerine Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Başterzi'den sert tepki geldi. Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Başterzi, "Belediyenin borcu yok diyen Sayın Başkan, biz de size Hodri Meydan diyoruz" diye konuştu.

İlçedeki basın mensupları ile Carpouza Kafe'de bir araya gelerek Başkan Ülgür'ü sert bir dille eleştiri yağmuruna tutan Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Başterzi, "Vefa Ülgür’ün içi rahat olsun. Öyle onun dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri, özellikle laik, demokratik, hukuk devleti tartışmaya açılmaya çalışılmıyor. Farklı dillerden, farklı dinlerden, farklı mezheplerden insanlarının aynı cephede savaşarak kanıyla canıyla kurduğu laik, demokratik cumhuriyet yaralanmaya çalışılmıyor. Türkiye’de ciddi bir hesaplaşma süreci de yaşanmıyor. Vefa Ülgür ne kadar laikse bizler de o kadar laikiz. Vefa Ülgür ne kadar Cumhuriyet'e bağlı ise bizlerde o kadar bağlıyız. Vefa Ülgür ne kadar dindar ise biz ondan daha fazla dindarız. Toplumumuzun her ferdi Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkıyor. Buna bir örnek vermek gerekirse; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı ilçemizde yaşanan fener alayını gösterebiliriz. Vatandaşlarımızın meydanlara nasıl koştuğunu bayrağını alıp Cumhuriyet coşkusunu yaşadığını gösterebiliriz. Oysaki bu Cumhuriyet elden gidiyor. Atatürk’e sahip çıkmamız gerekir söylemleri ile halkı ayrıştıranlara, alternatif Cumhuriyet kutlamaları yapanlara ise halk gereken dersi veriyor. Bu tür eylemlere itibar etmiyor ve katılmıyor" şeklinde konuştu.

Başkan Ülgür'ün yapmış olduğu konuşmanın bir bölümünde “Yaşama dair ne varsa bu ilçede Cumhuriyet Halk Partililer yapıyor” şeklindeki sözlerini de eleştiren Başterzi; "Bizler AK Partili olarak tüm siyasi parti üyelerine bir Selçuklu olarak müteşekkiriz. MHP’li olsun, CHP’li olsun tüm partililerimiz bu ilçenin mihenk taşlarıdır. İlçemiz için yaptıkları yok sayılamaz. Bu ilçede tüm çalışmaları CHP’liler yapıyor demek halkı ayrıştırmaktır. Diğer partililerimizin çalışmalarını görmezden gelmektir. Vefa Ülgür’ün bu söylemini kınıyorum ve 15 yıldır Selçuk’u yöneten birine bunu hiç yakıştıramıyorum. İlçeyi ayrıştıran sensin, insanları ötekileştiren sensin. Sosyal demokrat parti kimliğin olmasına karşın demokrasiden nasibini almamış olan yine sensin. İnsanların yüzüne baka baka bu ilçede yaşama dair ne varsa CHP’liler yapıyor diyecek kadar da halkla insanlara alay ediyor, sana oy vermeyenleri, CHP’li olmayanları yok sayıyorsun. Sonrada çıkıp 'hodri meydan' diyorsun. Şimdi biz de sizlere “hodri meydan” diyoruz. Belediyenin borcu yok diyen Sayın Ülgür; sizlerin sırf popülizm adına oy avcılığı yapmak insanların, geleceğine ipotek koymak için belediye spor bünyesinde açtığınız “Belediye Spor Dershanesi”nden kaç para borcunuz var?. Bunları siz deklare edemezsiniz. Biz söyleyelim. SSK pirim borçları, öğretmenlerin kıdem tazminatları, ödenmemiş öğretmen maaşları toplamı tam 840 bin TL. Yasalar gereği borcun sorumlusu tabii ki dernek yöneticileri, yani siz borçlu değilsiniz değil mi Vefa Ülgür? Yazık. Hem de çok yazık bu kentte. Özel işlerinizde kullandığınız 35 LAM 17 plakalı araç belediye spor demirbaşında kayıtlı olmasına rağmen, siz kullanmıyor musunuz? Araç Belediye Sporun borçlarından dolayı hacizli değil mi sayın Başkan? Aracın her türlü masrafı da Selçuk Belediyesi'nden karşılanmıyor mu? Siz de çıkıyorsunuz borçsuz belediye diye hava atıyorsunuz. Sosyal demokrat başkan olduğunuzu savunuyorsunuz." dedi.

Başterzi, şöyle devam etti:

"Gelelim şu belediyenin alacaklarına hem de yüklü olanlarına. Ünal Tarım Ltd Şti. nin belediyeye kaç lira borcu var?. Bu şirket ne iş yapar, çalışma ruhsatı, Pazar tatil ruhsatı var mıdır? Biz söyleyelim başkan Ülgür. Bu şirketin belediyeye 1 milyar (1 Trilyon) borcu var. Peki bu borç hal rüsumları ve kira borçlarından değil mi sayın Ülgür? Bir de şu Şirince Baharat Ltd, Şti. var. Bu şirketin belediyeye kaç lira borcu var? Ne iş yapar, şarap mı imal eder ve ruhsatı var mı? Yok değil mi? Yine biz söyleyelim. Bu şirketin belediyeye 400 bin TL borcu var. Bu iki şirketin belediyeye toplam borcu 1,5 milyar (1,5 trilyon) Bu borçları neden tahsil etmiyorsun sayın Ülgür? Bu şirketlerle bir kan bağın mı var.? Bu paralarda tüyü bitmemiş çocukların hakkı yok mu sayın başkan… Şimdi Sayın Vefa Ülgür’e sesleniyoruz. Popülizm yaparak belediyeyi yöneteceksin, Cumhuriyetin değerlerinin, halkın Atatürk’e olan bağlılığının arkasına sığınarak insanları ayrıştıracaksın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerinin yemesine göz yumacaksın, belediyenin alacaklarını tahsil edemeyeceksin, sonrada çıkıp basını, siyasileri suçlayıp, 78 yaşındaki baban ile ajitasyon yapıp, halka şirin gözükeceksin. Sayın Vefa Ülgür; artık kral çıplak."