Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri hazırladıkları programla Atatürk’ü andı.

Anaokulu öğrencileri oluşturdukları koroyla Atatürk’ün sevdiği bazı şarkıları seslendirirken sergiledikleri oratoryoda Ata’nın yaşamından çeşitli kesitler sundular. Heyecanları gözlerinden okunan miniklerin söylediği marşlar büyük alkış toplarken usta tiyatroculara taş çıkarırcasına sahnedeki üstlendikleri rolleri başarıya oynayarak izleyenlerin adeta büyülediler. Başka Türkiye Yok parçasıyla bir anda salonda bulunan konukları coşturan minikler dakikalarca ayakta alkışlandı.

Okul fuayesinde açtıkları Atatürk konulu resim sergisiyle de dikkat çeken minik öğrencilerin güzel sanatlara paralel olarak sahne sanatlarına yönelik yeteneklerini ortaya koyması alkışlandı.

Rehber öğretmenleri eşliğinde sahne alan minik öğrencileri izleyen GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, “Okul öncesi eğitim ülkemiz için büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın bir çok alanda gelişiminde ana faktör olan okul öncesi eğitimin başarılı uygulanması elbette 21.yüzyıl Türkiye’sinin gelişmesi ve kalkınması için olmazsa olmazların başında geliyor. Gaziantep Kolej Vakfı Anaokulu öğrencilerinin Atatürk sevgisini gösteren bu güzel ekinkilerin beğeniyle izledim. Öğrenci ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı ise Atatürk Haftası etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de süreceğini belirterek Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her yönüyle öğrencilere tanıtıldığını, hafta boyunca Atatürk Haftası etkinliklerinin çeşitli gösteri ve faaliyetlerle sürdürüleceğini belirtti.