Kamu Sen Erzurum İl Teşkilatı mensupları, Erzurum'un adının "Erzerom" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi veren BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a sert tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde Havuzbaşı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, Türk bayraklarını dalgalandırarak ellerindeki pankartlarla BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a sert tepki gösterdi. Burada basın açıklaması yapan Kamu Sen Erzurum İl Başkanı Müfit Bayraktar, “Geçtiğimiz günlerde BDP Milletvekili Altay Tan tarafından TBMM’ye bir kanun teklifi verilmiştir. Bu kanun teklifinde Erzurum ilinin adının Erzerom, ilçelerimizden Aşkale - Eşpele, Çat - Oxle, Hınıs - Xınus, Karayazı - Gogsi, Şenkaya - Bardiz, Tekman - Tatos, Uzundere - Azord, olarak değiştirilmesi istenmiştir. Teklif edilen Erzerom ismi tarihte sadece Ermeniler ve bazı yabancı tüccarlar tarafından kullanılmış hiçbir zaman isim değeri taşımamıştır. Tarih bu coğrafyayı Erzurum olarak yazmıştır, sonsuza kadar da Erzurum olarak yazılacaktır” dedi.

BDP Milletvekili Altay Tan’ı hadsizlikle suçlayan Bayraktar, “Ermenistan projesiyle örtüşen bu kanun teklifi sözde Ermeni Soykırımı’nın 100. yılında yani 2015 yılına bugünden sinsice yapılan bir hazırlıktır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, Türk bayraklarını ve 'Erzurum' yazılı pankartları Atatürk Anıtı önünde bulunan şehitlik büstüne bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.