Muhasebe Haftası nedeniyle Düzce’de muhasebeci ve mali müşavirler Anıtpark’ta düzenlenen törende bir araya geldi. Muhasebeciler sorunlarını çözümü için yol haritalarını açıklayarak hükümetten taleplerine cevap verilmesini istedi.

Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Muhasebe Haftası programı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Programda konuşan Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, meslek sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı. 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe haftasının mesleki sorunların gölgesinde kutlandığını ifade ederek “Mesleğimiz her türlü siyasetin üzerindedir. Hiç bir şeyi mesleğimize tercih edemeyiz. Örneğin 1 Mart’ta bir olay yaşandı. Sosyal medya üzerinden TÜRMOB’u protesto etmişlerdir. Bu demokratik bir tavırdır ama dayanışma ruhunu parçalamak, bizim çözme amacımızı göz ardı etmektedir. Mesleki taleplerimiz işbirliği içinde çözülebilir. Biz olmayacak şeyler istemiyoruz. Düzenli bir işbirliğiyle her şey olacaktır” dedi.

“Her mesleğin olduğu gibi bizim mesleğimizin de sorunları var” diyen Kudret Taş “Her yıl toplanarak o yılla ilgili neler yapılabileceği gibi konuşmak için birleşiyoruz. Hizmetin verilmesi sırasında ortaya çıkan sorunların çözülmesi sağlanabilecek mi bunları dile getiriyoruz. Hem de meslek odası arkadaşlarımla dayanışma içinde oluyoruz. Çok büyük sorunlarla karşılaşıyoruz. Haksız rekabetin çözülmesiyle ilgili sorun var. Bu sorunlar farklı şekillerde önümüze çıkmaktadır. Aslında çözümü basit ama işbirliğiyle çözülebilir” dedi.

Muhasebeciler Oda Sekreteri Cem Yıldırım da meslek sorunlarının çözülmesini istedi.

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi en büyük beklentileri olduğunu ifade ederek “KGK sorunu çözümlenmelidir. Denetim tüm işletmeleri kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Maliye Bakanlığı mesleki sorunlarımızın çözümünü ivedilikle gündemine almalıdır” dedi.

Yıldırım, sorunlarının çözümü için yol haritalarını şöyle aktardı: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog olacaktır. Diyalogla sorunlarımızın çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz, ancak bu sürecin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Hükümetin haklı taleplerimize cevap vermesini istiyoruz. TBMM’nin beklentimiz olan yasal düzenlemelerimizi yapmasını istiyoruz. Artık sabrın sonuna geldik. Bu iyi niyetli sesimize kulak verilmelidir. Sorunların çözümü için işbirliği çalışılmalıdır.”

Basın açıklamasının ardından Muhasebeciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.