Bafra'da Kar Tatili yoğun kar yağışı olan bölgelerde genişletildi. SAMSUN Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde resmi taşımalı eğitim yapılan okullar kar yağışı nedeniyle iki gün tatil edildi. Ancak Samsun merkezde ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor...

Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü’nün bu hafta için yaptığı soğuk ve kar yağışlı hava uyarısının ardından kentteki taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz geçmesi beklenen hava koşulları nedeniyle tüm il genelinde resmi taşımalı eğitime 17- 18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle ara verildiği belirtilmişti. Ancak bazı ilçelerde ve merkezde artan kar yağışı ulaşımda sorunlar yaşanmasına neden oluyor... Merkez ilçelerde bazı okullara servislerin çıkamadığı ve bu nedenle öğrencileri yollarda indirdiği gelen haberler arasında. Soğuk havaya rağmen okullara ulaşmak için yoğun çaba harcayan öğrenciler ve velileri duruma isyan etti.

SORUN KAR DEĞİL, KARLA MÜCADELE EDEMEYEN YÖNETİCİLER

Özellikle Samsun'un bu konuda karnesi çok zayıf en hafif karda bile yollar ulaşıma kapanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerinin Meteorolojinin uyarılarına rağmen tuzlama vs gibi çalışmaları zamanında yapmaması en büyük sorun.

SON DAKİKA KAR TATİLİ : HABER GÜNCELLENMEKTEDİR..08:17 SON GÜNCELLEME

BAFRA TÜM OKULLAR TATİL.

Meteoroloji´den alınan bilgiler doğrultusunda Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından 17.02.2015 tarihinde eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.

19 MAYIS İLÇESİ TÜM OKULLAR TATİL

Meteoroloji´den alınan bilgiler doğrultusunda 19 Mayıs İlçe Kaymakamlığı tarafından 17.02.2015 tarihinde eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.


CANİK İLÇESİ'NDE KISMİ TATİL AÇIKLAMASI

Meteoroloji´den alınan bilgiler doğrultusunda Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17.02.2015 tarihinde Canik İlçesinde yalnızca birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir..