Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 4-9 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen 30. MODEF EXPO Fuarı'nı 14 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

İnegöl Belediye Başkanı ve İFOR Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği basın toplantısında, MODEF EXPO Fuarı'nı değerlendirdi. Fuar alanını 2007 yılında 6 bin metrekareden 25 bin metrekare alana çıkardıklarını söyleyen Aktaş, "Bu fuar öncesinde yönetim kurulu olarak aldığımız karar gereği 2 bin 500 metrekarelik yeni bir portatif çadırımız oldu. Bununla beraber 27 bin 500 metrekarelik bir alana ulaştık. Fuarımıza teşrif eden Adalet Bakanımız Sadullah Ergin, açılışımızı gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya, Bursa Valimiz Münir Karaloğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. 6 gün boyunca dolu dolu bir fuar yaşadık. ‘Bu fuar en güzeliydi’ sözünü herkesten duydum. Aslında biz geçen sene de aynı sözleri duymuştuk. Bu, fuarın giderek büyüdüğünün, İnegöl mobilyasının yeni pazarlara açıldığının en büyük göstergesidir” dedi.

6 gün açık olan fuaru rekor sayıda kişinin ziyaret ettiğini anlatan Aktaş, “Bu sene bu güzelliği yaşadık. Fuarımız, 62 farklı ülkeden toplam 2 bin 450 yabancı misafirimize, ülke çapında ise 81 ilin tamamından 8 bin 349 profesyonele, 2 bin 500 biletli, 600 adet online davetli olmak üzere toplam 13 bin 927 kişiye ev sahipliği yaptı. Özellikle biletli davetliler azdı. Perakendeci anlamında az gelen vardı. Ama bizim bu fuarla önemsediğimiz toptancılar, mağazacılar ve dış alımcılardı. Bu rakamlarda önceki fuarlara göre artın olması bizim için sevindirici bir durum” diye konuştu.

Her fuarın sonunda olduğu gibi ziyaretçilerle yaptıkları anketten bahseden Aktaş, “Yaklaşık yüzde 90’lık bir memnuniyetin söz konusu olduğunu ifade etmek isterim. Genel olarak hizmet kalitesindeki yeterlilik yüzde 87.5, profesyonel ziyaretçi niteliği yüzde 83, olumlu yansımaları yüzde 96 oldu. Bir önceki MODEF EXPO’da ise yüzde 89’du. Bu fuarda en can alıcı oran bu. 116 firma memnuniyetini ifade ederken, 13 firma ise yetersiz olduğunu ifade etmiş” şeklinde konuştu.