Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Devlet Hastanesi’ nin Dörtyol da bulunan Kadın Doğum Ve Çocuk Ek hizmet binasını ziyarette bulundu.

Vali Erden’i Acil servis girişinde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Uşak Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mutlu Vurkun, Başhekim yardımcısı Mehmet Serdar Akkuş, İdari ve Mali hizmetler müdürü Ramazan Şenliyurt ile hastane çalışanları karşıladı.

Uşak Devlet Hastanesinin eski SSK yerleşkesinde bulunan kadın doğum ve çocuk hastanesinin 2 Eylül itibari ile Dörtyol da bulunan hastane yerleşkesine taşınma sonrası, kadın doğum, çocuk hastalıkları, psikiyatri, ve fizik tedavi birimleri ile aynı yerleşkede hizmet vermeye başlamıştı.

Sağlık birimlerinin il genelindeki kapasitelerini yerinde görmek ve bir değerlendirme yapmak için düzenledikleri ziyarete ilişkin açıklama yapan Vali Erden; “En uygun şartlarda vatandaşımıza sağlık konusunda hizmet vermek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yeni Devlet Hastanesin yanına yapılması planlanan 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin tamamlanmasına kadar geçecek sürede vatandaşlarımıza eski devlet hastanemizde en iyi şekilde hizmet vermek için sağlık çalışanlarımız üstün gayret göstermektedir. Bina içerisinde ameliyathaneler, yoğum bakım ve acil servislerdeki gerekli bakım ve onarımlar tamamlanmıştır. Çocuklarımız için hastane içerisinde çeşitli oyun alanları oluşturulmuş, yeni doğan ve prematüre bebeklerin bakımı için annelerin rahatlıkla kalabileceği anne oteli de hastane içerisinde yakın zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır. Ayrıca psikiyatri servisinde de hastalar için terapi, eğlence ve spor alanları oluşturulması konusunda çalışmalar başlamıştır. Amacımız Uşak halkına en iyi şekilde hizmet vermektir. Özverili çalışmalarından dolayı tüm sağlık çalışmalarımızı kutluyorum” dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Uşak Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mutlu Vurkun, Vali Erden’e hastanelerin taşınma süreci ve sonrası hastanede yapılan tadilatlar ve yeni uygulamalar hakkında bilgi verdiler.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı; “Son yıllarda hükümetimizin özellikle sağlık alanında yaptığı çalışmalarla hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyeti açısından önemli mesafeler alındığını, bizde Uşak ili Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak hastanelerimiz de yeni açılacak olan sağlık birimlerimiz ile hem altyapı, hem de sosyal projeler ile sağlıkta ulaşılabilirliği arttırmayı planlıyoruz.” Diyen Atlı, Dörtyol yerleşkesinde çalışanlarımıza yönelik kreş açacaklarını, psikiyatri kliniğinde yapılacak tadilat ile yatak sayısını artırarak, hasta konforuna yönelik ve tedavi edici terapi alanları oluşturacaklarını belirtti.

Vali Erden ve beraberinde ki heyet hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.