Memur-Sen, 17 Aralık günü yapılan yolsuzluk operasyonu üzerinden Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğini ifade etti. Açıklamada, "Bu çerçevede, yolsuzluk iddia ve ithamlarında adlarının geçmesine bağlı olarak henüz kesinleşmemiş olsa da haklarında ‘yetim hakkına tenezzül ettikleri’ algısı oluşanların, ‘masumiyet karinesi’ üzerinden masum ilan edilmesi ya da yok sayılarak doğrudan mahkum edilmesi gibi bir hataya düşülmemelidir. Yetim hakkına tenezzül eden, devlet/millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalıdır." denildi.

Konfederasyonun Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, yolsuzluk operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulunuldu. 17 Aralık günü yapılan yolsuzluk operasyonu üzerinden Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğinin açıkça görüldüğüne işaret edilen açıklamada, Türkiye’nin yakalamış olduğu huzur ortamının ve ekonomik istikrarın bozulmasına yönelik küresel bir oyunun oynandığı kararına varıldığı belirtildi. İçerideki tartışmada birbirlerinden farklı düşünme hakkına sahip olanların, dışarıda tezgahlanan operasyonu boşa çıkarmak adına aynı safta bulunması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İnanıyoruz ki an itibarıyla gerekli olan durum da budur. Bu operasyonun uluslararası ilişkiler ve küresel rekabet düzleminde nihai ve mutlak hedefi Türkiye’dir. İktidar partisine veya liderine yönelik bir operasyon olduğu algısı üretilmek suretiyle kendisine içeriden destekçi temin etmeye çalışan küresel operatörlerin oyununu, önce bu noktada bozmak gerekiyor. Hedefin Türkiye olduğu, içerideki tartışmaların enerjimizi kaybettirecek şekilde körüklenmesinden ve uluslararası alanda Müslüman nüfusa sahip ülkelerle aramızı bozmaya dönük entrikaların devreye sokulmasından anlaşılıyor. Türkiye; ideolojisi, inancı, siyasi partisi, etnisitesi, mezhebi, meşrebi, meziyeti ve mensubiyeti farklı vatandaşların ortak coğrafyası, dünya mazlumlarının ortak ümididir. Bu ortaklık sürmeli, ümit devam ettirilmelidir. Bu amaçla, Türkiye’yi hedef alan operasyon fert fert bütün milletimiz tarafından el birliğiyle püskürtülmelidir.

Adli merciler tarafından startı verilen ve kolluk birimleri tarafından 17 Aralık tarihinde gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonu, şüphesiz kalkınan ülke hayalini aşıp küresel aktör olmaya kalkışan Türkiye’ye had bildirmeye yönelik küresel operasyonun vizyona sokulmasına aracılık etmiştir. Bu çerçevede, yolsuzluk iddia ve ithamlarında adlarının geçmesine bağlı olarak henüz kesinleşmemiş olsa da haklarında ‘yetim hakkına tenezzül ettikleri’ algısı oluşanların, ‘masumiyet karinesi’ üzerinden masum ilan edilmesi ya da yok sayılarak doğrudan mahkum edilmesi gibi bir hataya düşülmemelidir. Yetim hakkına tenezzül eden, devlet/millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalıdır."