Kastamonuspor Kulübü Başkanı Levent Özbek, maddi imkansızlıklar içerisindeki Kastamonuspor’un hafta sonuna kadar para bulamaması durumunda kapanacağını söyledi.

Özbek, Kulübün Yönetim Kuruluyla yaptığı toplantıda 1950 yılında kurulan Kastamonuspor Kulübünün hafta sonuna kadar para bulamaması durumunda kapatma kararı aldıklarını kaydetti. Bölgesel Amatör Ligi’ne düşmesinden sonra yaşadığı maddi sıkıntıları bir türlü aşamadıklarını belirten Başkan Özbek, sezonun ilk maçı olan MKE Kırıkkalespor karşısına futbolculara lisanslarını çıkartamadıkları için hükmen mağlup sayıldıklarını hatırlattı.

Başkan Özbek, sezonu güçlü bir kadro kurduklarını fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle kaynak bulamadıkları taktirde kulübü kapatmak zorunda kalacaklarını belirtti. Şuana kadar hiç kimseden maddi yardım görmediklerini aktaran Özbek, “Artık bizlerde tıkanma noktasına geldik. 15 Kasım Cuma gününe kadar para bulunmadığı taktirde kulübün hazin sonu gerçekleşecek” dedi.

Kulübün devre arasına kadar 150 bin TL bulunması durumunda devam edeceğini ve karşılaşmalara çıkacağını vurgulayan Özbek, bu ücretin içerisinde peşinat ve futbolcuların giderlerinin 85 bin TL olduğunu kaydetti.

Kastamonuspor’u yaşatmak ve başarıya ulaştırmak adına her şeyi göze aldıklarını belirten Özbek, hatta kulübü başkasının devralmak istemesi durumunda istifa bile edebileceklerini söyledi.

63 yıllık kulübün zor günler geçirdiğine işaret eden Özbek, tüm bu olumsuzluklara rağmen Kastamonuspor’un Kastamonuluların olduğunu ifade etti. Özbek, şöyle devam etti: “Bize verilen sözleri tutmayanları Allah'a havale edip Kastamonu halkının vicdanına bırakıyorum. Bizlerin kaybedeceği bir şey yoktur. Ancak Kastamonu’nun kaybedeceği yarım asırlık bir çınar vardır. Sözün bittiği noktadayız. Sürecin böyle devam etmesi halinde kulübü asıl sahibi olan Kastamonu halkına ve aslan yürekli 20 futbolcumuza bırakmaktan başka çaremiz yoktur” diye konuştu.