Muratpaşa Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne, dünyanın en büyük kadın korosunu hazırlıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Muratpaşalı tüm kadınları, şiddete karşı bu koroya katılmaya çağırdı
5 BİN KADININ KATILMASI BEKLENİYOR
Kadına yönelik şiddete karşı, kitlesel tavır koymak ve toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesi, dünyanın en büyük korosu için çalışmalarını sürdürüyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kaşıklarla ritim tutup, şiddetin her türlüsüne hayır demeyi planlayan Muratpaşa Belediyesi’nce yürütülen 5 bin kişilik kadın korosu için çalışmalar sürüyor.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Yaşlıevi’nde koro çalışması yapan kadınları ziyaret etti. Bir süre koro çalışmasına eşlik eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Toplum olarak barış ve sevgi için hep birlikte, geniş katılımla bunu başarmak istiyoruz. Muratpaşamız’da yaşayan tüm kadınlarımızı bu koroya katılmaya çağırıyorum. Şiddete karşı, kitlesel nitelikte bir tavır sergileyelim” dedi.
Şiddete hayır
Aydın Kanza Kültür Merkezi, Değirmenönü Kültür Merkezi, Yaşlıevi, Bayındır Emekli Kahvesi ve Dutlubahçe’de, koro çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal şöyle devam etti; “Kadınlarımız, kaşıklarla ritim tutup, şarkı söyleyip kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne hayır diyecek. Sevgi, barış ve kardeşlik çağrısı yapacak.”
Muratpaşalı kadınlar; 8 Mart 2015 Pazar günü saat 13.00’de Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası yanındaki Kent Meydanı’nda dünyanın en büyük korosu olarak şiddete hayır diyecek.