Yaklaşık 9 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ekibinde müfettiş ve danışmanlık görevinde bulunan Akın Kaymak, AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğu memleketi Kozlu ilçesinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kozlu’da, AK Parti’den aday adaylığını açıklayan dört isimden biri olan Akın Kaymak, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bölge müdürü Özcan Aydın tarafından ağırlanan Kaymak, özgeçmişi, seçim çalışmaları ve Kozlu için projelerini paylaştı.

1966 Kozlu doğumlu olan Akın Kaymak, ilk, orta ve lise öğrenimini Kozlu’da tamamladığını, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduğunu ve 1990 yılında iş hayatına atıldığını söyledi. Etibank, Emlak Bankası ve Ziraat Bankası’nda müfettişlik, teftiş kurulu ve dair başkanlığı görevlerinde bulunan Kaymak, TMSF’nin el koyduğu Uzan Grubu’na bağlı 236 şirketi denetleyen 40 kişilik ekibin başında yer aldığını anlattı. Orman Bakanlığı’na müfettiş olarak tayin olan Kaymak, kısa bir süre sonra İstanbul BB.Başkanı Kadir Topbaş tarafından kendi ekibine dahil edildiğini, yaklaşık 9 yıldır İstanbul BB.’de müfettişlik ve danışmanlık görevinde bulunduğunu ifade etti. Kaymak, Maltepe Belediyesi’nde de bir süre belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bürokraside, özellikle belediyecilikte edindiği bilgi ve tecrübelerini memleketi Kozlu’da değerlendirmek üzere AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu belirten Kaymak, “Kozlu benim memleketim. Doğup büyüdüğüm kentime hizmet etme fırsatım olunca, büyük bir heyecanla aday adaylığımı açıklayıp seçim çalışmalarıma başladım. Kozlu düne kadar Zonguldak’ın bir beldesiydi ama şimdi ilçe kimliği ile bu kentin insanlarına kucak açıyor. Ufku ve vizyonu bulunan yöneticilerin üretebileceği yeni projelere ihtiyacı var. Burada yaşayan hemşehrilerimin sıkıntılarını ve belediyeden taleplerini çok iyi biliyorum. Şahsıma gösterilen büyük bir teveccüh var. Bu da beni ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

Kozlu’nun problemlerinin sadece belediye imkanlarıyla çözülemeyeceğini, ihtiyaç duyduğu projelerin sadece belediye imkanlarıyla hayata geçirilmesinin yetersiz olacağına dikkat çeken Akın Kaymak, “Allah’ın izniyle göreve geldiğimizde, mülki idare başta olmak üzere, kurum ve kuruluşlar, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşlarımızla uzlaşı içerisinde; Kozlu ve Zonguldak teşkilatlarımızın, bölge milletvekillerimizin, merkezi hükümetimizin de desteğini alarak, devletin gücünü ve imkanlarını Kozlu’ya çekeceğiz. Kozlu’da yapmayı planladığımız, olmazsa olmazımız, işsizlik, tapu, içme suyu ve kent alt yapısı gibi problemleri katılımcı bir yönetim anlayışıyla kısa sürede çözeceğiz” diye konuştu.

İHA Bölge Müdürü Özcan Aydın, Akın Kaymak’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, seçimlerde başarılar diledi.