Pazarlar Meslek Yüksekokuluna 2015-2016 akademik yılında İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı programının açılacağı bildirildi.
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Murat Karahan, devam eden programların yanına “İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı” programının da önümüzdeki yıl açılacağını bildirdi.
Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan, şu anda Gıda Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ile Makine Resim ve Konstrüksiyon programlarında hizmet verdiklerini, 2015- 2016 eğitim öğretim yılında ise “İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" programına öğrenci kaydı yapacaklarını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Karahan, "Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen elim kazalar ve yitirilen canlarımız bizleri derinden üzmüştür. Bu durum İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konusunda deneyimli insanlar yetiştirmenin oldukça önemli olduğunu göstermektedir. Buradan yola çıkarak hazırladığımız “İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı” programı teklifimiz YÖK tarafından uygun görülmüştür. 2015-2016 Öğretim yılında yeni programa birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 100 öğrenci alınacaktır. Birkaç yıl içerisinde öğrenci sayımızın ikiye katlanması söz konusudur.” diye konuştu.(MB-EFE)