Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları Ankara’da ASELSAN tesislerinde incelemede bulundu.

Ziyarette yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldıklarını belirten Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, “Öğrencilerimizin teorikte edindikleri bilgileri pratikte de uygulayabilmelerini ve iş hayatına atıldıklarında kendilerini ne tür zorlukların beklediğini bilmelerini önemsiyoruz. Bu noktada Ankara ziyaretimizde ilk olarak ülkemizin en önemli teknoloji üretim merkezi olan dünyanın lider ülkeleriyle aynı ligde bulunan ve özgün ürünleri ile dünya savunma pazarındaki küresel firmalarla rekabet eden ASELSAN’ı ziyaret ettik. Yapılan çalışmalardan çok etkilendik’’ dedi.

Gezide ASELSAN'ın yanı sıra Anıtkabir’i de ziyaret edip, Ankara metrosu işletme ve bakım merkezi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüs işletme 2. bölge müdürlüğü araç bakım onarım atölyeleri de gezdiklerini anlatan Doç. Dr. Öner, “Gezimiz çok verimli geçti. Gezimize destek veren rektörümüze, bizimle geziye gelen öğretim elemanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öner, ASELSAN, Ankara metrosu işletme ve bakım merkezi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüs işletme 2. bölge müdürlüğü yöneticilerine de ilgilerinden dolayı teşekkür etti.