Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 30 adet tekerlekli sandalyenin dağıtımını gerçekleştirdi.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Vali Güvenç, hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “4’üncü defadır İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisimiz engelli vatandaşlarımıza duyarlılık gösteriyor ve destek veriyor. Bugüne kadar 65 civarında akülü araç, 40’ın üzerinde de tekerlekli sandalye alarak yüzün üzerinde sandalyeyi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize iletmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Duyarlılıklarından dolayı meclis başkanımıza ve üyelerine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bizim iddiamız, felsefemiz ve idare anlayışımız; toplumun tüm fertlerini ve Şanlıurfalıları kucaklamaktır” diyerek açıklamasına devam eden Vali Güvenç, önceliklerinin ihtiyaç ve zaruret içerisinde olan; engellilere, yaşlılara, dul kadınlara ve yetim çocuklara sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

Eldeki kaynakları, ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Vali Güvenç, “Bunlara devam etmemiz lazım ve devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı bir nebze mutlu edebildiysek, teşekkürlerine sebep olduysak, meclis üyelerine ve bizlere Allah Razı olsun dedilerse bizim için en büyük kazanç, mutluluk, gurur budur. Başka bir beklentimiz de yoktur. Bu anlayışla ve bu inançla tüm Şanlıurfalıları ayrım gayrıma fırsat vermeden kucaklamaya devam edeceğiz. Allah kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırsın, bizlere de güç versin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize elimizden gelen imkânı sağlayalım, onlara yardım edelim” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz ise açıklamasında, genel meclisin ve özel idarenin sadece yol ve su ile ilgilenmediğini dile getirerek, sosyal projelerde de yer aldıklarını ve engelli vatandaşların da sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade etti. Projeleriyle kendilerine başvuruda bulunan birçok dernekle proje yürüttüklerini ve bu projelere destek olduklarını kaydeden Yavuz, destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık da İl Özel İdaresinin gerçekleştirmiş olduğu bu projeden duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Tekerlekli sandalye ve akülü araç hibe edilmiştir. Başta Sayın Valim, Genel Sekreterim, Meclis Başkanıma ve bütün encümen arkadaşlarıma tekrar teşekkürlerimi arz ederim. Bu sandalyeler gerçekten dışarı çıkamayan kardeşlerimizin dışarıya çıkabilmeleri için ayak olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tekerlekli sandalyelerin dağıtım töreninde Vali Celalettin Güvenç’e İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık ve dernek üyeleri eşlik etti.