Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi, bir süre önce yapılan basın açıklamasının, Eskişehir Tabip Odası tarafından 'hekimler suçlanıp hedef haline getirildi' şeklindeki yorumlanmasını eleştirerek "Bize en büyük desteği vermesi ve teşekkür etmesi gerekren Eskişehir Tabip Odası tarafından asılsız ithamlara maruz bırakıldık" diye belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, önceki gün üye hekimlerle birlikte yapılan basın açıklaması, ulusal ve yerel medya kanallarında geniş yer aldığı ve çok ciddi ilgi uyandırdığı belirtildi. Herkes tarafından net bir şekilde algılanan basın açıklamasının, bir tek en iyi anlaması gereken Eskişehir Tabip Odası tarafından hiç anlaşılamadığını, basın yayın organlarına yalan ve yanlış açıklamalar yapıldığı belirtilen açıklamada “Yaptığımız açıklamanın içeriğini okumadan ve anlamadan, üç sayfalık açıklamamızın içinden bazı cümleleri adeta cımbızla çekerek, bizleri hekimler aleyhinde açıklama yapmakla itham eden Eskişehir Tabip Odası’nı izan ve insafa davet ediyoruz. Yapmış olduğumuz basın açıklamasında; sağlık çalışanlarının ve özellikle hekimlerimizin ne kadar zor koşullar altında özveriyle çalıştıklarını belirtmiştik. Bu esnada hangi sıkıntılarla karşılaştıklarını ve ne tür risklerle karşı karşıya olduklarını dile getirmiştik. Bu kadar zor koşullar altında, yetersiz personel ve fiziki şartlar nedeniyle yine de en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalışan hekimlerimize, bazı kişilerce nasıl tuzaklar kurulduğunu ve alçakça iftiralar atılarak sonrasında şantaj ve tehditler yapıldığını ifade etmiş idik. Bu iftira ve şantajlara yol açabilecek koşulların ortadan kaldırılması için Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet etmiş ve kötü niyetli insanların, kamuoyunun hassas olduğu bazı kanun maddelerinden istifade ederek sağlık çalışanlarına yönelik yapmış oldukları alçakça, insan şeref ve namusunu ayaklar altına alan asılsız suç isnatlarının olduğunu ortaya koymuştuk” diye belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında, bu iddialar nedeniyle zaten mağdur olan sağlık çalışanları özellikle hekimler hakkında hiç dinlenilmeden, olayın aslı tetkik edilmeden, sırf şahıs beyanları ile adli merciler tarafından gözaltı kararları verilebildiğini, bunun adalet ilkesine aykırılık teşkil ettiğini, sağlık çalışanlarının çalışma koşulları göz önüne alınmadan verilecek bu tür adli kararların mağduriyetleri daha da arttırdığını söylendiğini belirtilerek şöyle denildi;

ESKİŞEHİR TABİP ODASI DAR İDEOLOJİK KALIPLARINDAN SIYRILMALI

“Cumhuriyet Savcılarımızdan bunları dikkate almalarını istirham etmiş idik. Basın açıklamamızın devamında hekimlerimizin hem hasta hem de kendileri açısından daha insani şartlarda çalışma isteklerini dile getirmiş ve insanımıza insanca hizmet edilmesi gerektiğini, bu kadar yoğun çalışma koşullarında kendilerine çok sayıda hasta bakmaları dayatılan hekim arkadaşlarımızın maruz kalabilecekleri sıkıntıları, tanı ve tedavide doğabilecek riskleri belirtmiş ve hekimlerimizden bu zor koşullar altında daha ne beklenebileceğini ilgilere sormuş idik. Fakat maalesef, sağlık çalışanlarının ve özellikle hekimlerimizin hakları savunmak adına düzenlediğimiz basın açıklamasını sonuna kadar okuma ve anlama zahmetine katlanmayan Eskişehir Tabip Odası’nın, hekimleri suçladığımız, hedef haline getirdiğimiz gibi asılsız ifadelerini üzülerek ve bir o kadar hayretle müşahede ettik. Halbuki hekim haklarını savunduğunu iddia eden bir örgütün, bir kurumun, eğer okuma ve anlama özürlü ya da ideolojik bir körlük ile malul değil ise bu basın açıklamamız nedeniyle Sağlık-Sen olarak bize en büyük desteği vermesi ve teşekkür etmesi gerekirdi. Bu desteği göremediğimiz gibi Eskişehir Tabip Odası tarafından asılsız ithamlara maruz bırakıldık. Hekim hakkı dışında her kesimin hakkını savunmayı vazife edinen, ‘’gezi zekalı’’ illegal yıkıcı örgütlerin gönüllü avukatlığını üstlenen çevrelerden de beklenebilecek davranış başka olmasa gerektir. Eskişehir Tabip Odası’nı, basın açıklamamızı başından sonuna kadar dikkatle okumaya, anlamaya ve bu vesileyle vizyonlarını genişletmeye, dar ideolojik kalıplarından sıyrılmaya davet ediyoruz. Hekimler, kimsenin ve hele hele tabipler odasının tapulu malı hiç değildir. Zaten ülkemizdeki mevcut hekim sayıları ile tabip odası üye sayıları karşılaştırıldığında tabip odası üye sayılarının, hekimler nezdinde tabip odasının bir meslek örgütü olarak hekimleri ne kadar temsil edebildiğini ortaya koymaktadır. Bir meslek örgütü, temsilcisi olduğunu iddia ettiği meslek mensupları tarafından bile itibar görmüyor ise nerede hata yapıyor olduğunu çok iyi analiz etmelidir. Tabipler odası; hekimler tarafından hekim haklarını savunmamakla, ideolojik ve partizanca davranmakla eleştirilen bir meslek örgütü haline gelmiştir. Dolayısıyla Eskişehir Tabip Odası’nın, hakkımızda yapmış olduğu eleştirilerin ne kadar objektif beyinlerin ürünü olabileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”