Yenimahalle Belediyesi, ilçeyi kültür-sanat, spor, sağlık alanlarında olduğu gibi eğitim alanında da merkez yapmak için 5 yıldır aralıksız çalışıyor.

Yenimahalle Belediyesi, öğrencilerin kaliteli, tam donanımlı ve sağlıklı ortamlarda eğitimlerine devam etmeleri için okullara tam destek verdi. 5 yılda 433 okulun tadilatını üstlenerek, okulları adeta baştan inşa eden belediye, geleceğin mimarı gençlerin başarılı birer birey olmaları için de üzerine düşeni yaptı. Okulların mantolamalarından badana boyalarına, çevre düzenlemelerinden spor alanlarına kadar fiziki çehrelerini yenileyen belediye, ihtiyaç sahibi öğrencilerin okul ve kırtasiye ihtiyaçlarını da gideriyor.

Öte yandan, belediye bünyesinde 16 noktada 69 branşta hizmet veren YENİMEK’ler de ilçede eğitime verilen desteğin bir başka göstergesi oldu. Vatandaşların boş zamanlarını daha verimli geçirmelerini ve birer meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan YENİMEK meslek edindirme ve hobi kursları, 5 yılda yaklaşık 20 bin kursiyere eğitim verdi. Kurslara talep her geçen gün artarken, Yenimahalle Belediyesi bu talebe cevap vermek için yeni kurs merkezlerini hayata geçirdi. 2009 yılından bugüne kadar ilçeye 12 yeni YENİMEK tesisi inşa edildi.

“EN GÜZEL YATIRIM GELECEĞE YAPILANDIR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra ilçeyi geleceğe taşıyacak devasa projeleri birer birer hayata geçirdiklerini anlattı. Bu projeler sayesinde Yenimahalle’nin Türkiye’nin yıldızı parlayan ilçelerinden biri haline geldiğini kaydeden Yaşar, “İlçemizi geleceğe doğru sağlam adımlarla taşırken, ülkemizin umudu gençlerimizi de ihmal etmiyoruz. Geleceğe yapılan en güzel yatırımın iyi eğitimli bireyler yetiştirmekle mümkün olacağının bilincindeyiz. Bundan dolayıdır ki, ilçemizde ülkemizin geleceğine ışık tutacak, başarılı bireyler yetiştirmek için eğitim-öğretime tam destek veriyoruz” dedi.