Keçiören’in cadde ve sokaklarına 475 bin metrekare tretuvar taşı döşeyen Keçiören Belediyesi, bu yıl da 150 bin metrekarelik yeni tretuvar döşemesi için harekete geçti.

Keçiören Belediyesi, ilçede asfalttan kaldırıma, bordürden tretuvara, kanal ve içme suyu hattı çalışmalarına kadar her alanda yılların birikimi olarak yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için adeta seferberlik başlattı. Belediyenin altyapı çalışmalarıyla cadde ve sokakların çehresi değişip güzelleşirken, Keçiörenliler de temiz, rahat ve huzurlu bir kentte yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.

İlçenin cadde ve sokaklarına 4 yılda 475 bin metrekare tretuvar döşeyen Keçiören Belediyesi, bu sene 150 bin metrekare tretuvar daha döşenmesi için yeni bir çalışma planı yaptı. Planlamanın ilk aşamasında Şevkat, Pınarbaşı ve Tepebaşı Mahallelerinde tretuvar yapım çalışmalarına başlandı. İkinci aşamada tretuvar döşemesi yapılacak mahalleler ise Kamil Ocak, İncirli, Bağlarbaşı ve Kafkas Mahalleleri olarak belirlendi.

Ankara’da ilk defa kaldırımları tümüyle engelli vatandaşların kullanımına uygun tarzda düzenleyen Keçiören Belediyesi, çalışmalarını TSE standartlarına uygun şekilde yürütüyor. Belediye, araçların kaldırımlara park etmesini önlemek ve yayaların kaldırımları daha rahat bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla da düzenlemeler yapıyor. Ayrıca kaldırımların üzerine yerleştirilen delinatörler (esnek duba) sayesinde de yayalara yoldan gelebilecek tehlikeler en aza indiriliyor.

Keçiören'in Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören, hızlı bir şekilde büyüyen bir kent. Bir kentin, bir bölgenin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının önemi büyüktür. Altyapının yetersiz kaldığı bir kentte sağlıklı bir kentleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi de dikkate alarak Keçiören Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Amacımız Keçiören'de altyapı problemlerini en aza indirmektir" dedi.