Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesinin 2014-2015 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversite Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Toptaş, piyona dinletisi gerçekleştirdi. Mezuniyet açış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Çorbacı, çocuklarının yarını için kendinden özveride bulunan ailelere teşekkür etti.
Çorbacı konuşmasında, “Buraya 4 yıl önce geldiniz ve hepinizin hayalleri vardı. Bu hayalleri gerçekleştirmek için burayı seçtiniz. Sizin hayallerinize ulaşacağınız yolda altyapıyı oluşturmak da bize düştü. Evrensel turizmin gereği olan dil eğitimini size vermeye çalıştık” dedi.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım ise, konuşmasında dört yıl boyunca emek verdikleri öğrencilerin mezun olmaya hak kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım, Turizm Fakültesi’nin Adıyaman’a kurulmuş olmasının bu bölgedeki turizm sektörünün gelişmesinde, bu alanda ihtiyaçların giderilmesinde, ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetişmesinde büyük önem taşıdığını ifade etti.
Yıldırım, “Bugün yaşamınızın bir dönemini kapatıyor yeni bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Hocalarımız sizi ülkemizin koşullarına göre mevcut olanaklar içerisinde, sizlerin ihtiyacı olan doğru ve çağdaş bilgilerle donattılar. Çok güzel bir kampüste eğitim aldınız. Çağımız, sürekli eğitim çağıdır. Bu nedenle eğitiminizin burada bittiğini düşünmeyiniz. Çünkü turizm alanı son derece dinamik, her gün yeniliklerin yaşandığı ve farklı boyutların açıldığı bir alandır. Dolayısıyla dünyaya açık bir sektörde çalışacaksınız. Kendinizi yetiştirmezseniz, bu dinamik sektör içinde kaybolup gidersiniz. Yeni yaşamınızda kendinize hedefler koyarak geleceğinizi planlayınız” dedi.
Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, “Öğrencilerimiz burada öğrendiklerini en güzel şekilde hayatlarında ve iş yaşamlarında uygulasınlar ve öğrendikleri gibi davransınlar. Bunun dışında çevrelerini düşünerek davransınlar. Ülkemiz, ailemiz dostlarımızla birlikte en iyiyi oluşturmalıyız. Dünya sizin için gitgide zorlaşacak ve siz çok sabırlı olarak önünüze çıkan imkanları ve fırsatları en iyi şekilde kullanın. Kendiniz imkan üreterek insanları sizle birlikte yaşayabilir hale getirin. Gençken evlenin. Genç evliliklere ülkemizin ihtiyacı var. Burada mutlu bir gün yaşıyoruz. Ömrünüz mutlu olsun. Biz hep sizin mutluluğunuz için buradaydık. Gayretli olun. Ülkemizi insanları sevin. En güzel günler sizinle olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Devlet Konservatuvarı Müzik Grubu halk müziği dinletisi sundu.
Sunumun ardından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından fakülte birincisi Hatice Kaya’ya ödülü verildi ve yaş kütüğüne plaket çakıldı. Törenin sonunda öğrencilere Turizm Fakültesi öğretim üyeleri tarafından diplomaları verildi ve öğrenciler kep attı.