Ordu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterli tarafından, ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ olması nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Ordu Atatürk Kapalı Spor Salonu önünden başlayan yürüyüşe, sağlık çalışanları, diyabet hastaları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş, kan şeker ölçümü yapıldıktan sonra başladı. Yürüyüş sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan, Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmet Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Avcı, “Bugün güzel bir amaç için buraya toplandık. Diyabet gününde Ordu’da bir farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyon düzenledi. Diyabet her insanın başına gelebilecek bir hastalıktır. Başımıza geldiği zamanda onunla yaşamayı öğrenmemiz gereken bir hastalıktır. Bu anlamda biz bir farkındalık oluşturup, gerek diyabet hastalarına gerekse bu riski taşıyan bütün insanların diyabet hastalığını tam olarak öğrenmesi için bu anlamlı günü yaşatıyoruz. Ordu’da diyabet hastası fazla bulunmaktadır. Ordu’da iki tane hastanemizde diyabet merkezi açacağız” dedi.

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı, diyabet hastalığının kabullenebilen bir hastalık olmadığını ifade ederek, “Diyabet dünya sorunu olduğu gibi ülkemizde de toplumsal bir sorun olarak göze çarpmaktadır. Diyabet hastalığı kabullenebilen bir hastalık değildir. Vücutta etki etmediği hiçbir sistem yok. Tedavisine düzenli uyan, hekimine güvenen, kontrollerini yaptıran tüm vatandaşlarımız ömrünün sonuna kadar rahat edebilir. Buna uymayan vatandaşlarımızda ciddi sağlık sorunu yaşamaktadır. Diyabet ülkemizde çok sık görülmektedir. Tedavisinde ülkemize çok büyük ekonomik kayıp getirmektedir. Diyabet hastaları, hastalıklarını kabullensin, hekimlerine güvensin bu toplumsal sorundan hep beraber aşalım” diye konuştu.

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Özgür Enginyur ise Türkiye’de 7 milyon kişinin diyabet hastası olduğunu, 3 milyon kişinin de risk taşıdığını söyledi.