Kilis Belediyesi ve Ekrem Çetin Kız İmam Hatip Lisesi işbirliğiyle, milli tarih bilincinin canlandırılması ve Çanakkale zaferinin 100. yılı vesilesiyle Çanakkale’ye gezi düzenlendi.
Düzenlenen programda öğrenciler, tarihi yarımadayı rehber eşliğinde gezdirildi. Öğrenciler tarafından daha önceden okunan Kur’an-ı Kerim’lerin hatim duası yapıldı ve şehitlerin azizi ruhlarına hediye edildi. Günün geç saatlerine kadar devam eden gezide duygu yüklü anlar yaşandı. Ayrıca gezi için otobüs tahsis eden Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da şükran duygularıyla anıldı. Öğrencilerin hafızalarında güçlü hatıralar bırakan gezi, pazar günü sona erdi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin tarihi bilgilerini arttırmak için yaptığımız çalışmada Ekrem Çetin Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerini söz verdiğimiz gibi Çanakkale şehitliğine gönderdik. Yeni nesil gençlerimizin tarihi bilincini arttırmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz ne kadar çok tarihi bilirlerse o kadar geçmişimizi ve bizim için canını veren şehitlerimizi daha iyi anlarlar. Biz her zaman gençlerimizin yanındayız onlardan da tarihi bilgilerin araştırılıp nereden nereye geldiğimizi öğrenmelerini rica ediyorum çünkü biz bu zamanlara kolay gelmedik“ dedi.