Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 21 Kasım’a kadar 375 dev tesisin açılışını yapacaklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ziyaret ve toplu temel atma töreni için Samsun’a geldi. Samsun’da ilk ziyaretini Valiliğe gerçekleştiren Bakan Eroğlu, Samsun Valisi Osman Kaymak’tan brifing aldı. Daha sonra Valilik binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Eroğlu, bakanlık olarak 14 yılda toplamda 148 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.

Samsun’da son 14 yılda yapılan 21 milyar liralık yatırımın 2 milyar 240 milyon liralık bölümünün Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Eroğlu, "Bugün de 183 milyon liraya mal olacak 14 tesisin temelini atmak için buradayız. 21 Kasım’a kadar izin yok, tatil yok. Bütün şantiyeler üç vardiyalı olarak çalışacak. Bakanlık olarak 375 tesis yapıyoruz, yaklaşık 10 milyar lira tutarında. Bizden önceki hükümet, koalisyon hükümeti 3,5 yılda sadece 9 tesis açabilmiş. Biz özellikle 2004 yılında 350 tesis açmak için proje sunduk. 21 Kasım’da, yani 180 günde 375 dev tesisin açılışını yapacağız. Bunun 101’i baraj ve göletten oluşuyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve partisinin Samsun İl Başkanlığını ziyaret etti.