Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi’nin birlikte hazırladığı Geyik Elması Çalıştayı Mezitli Konferans salonunda yapıldı.
Bakanlık ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni eylem planları ile her geçen gün daha da önem kazanan odun dışı orman ürünleri ile çalışmalar, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, gerek farklı odun dışı ürün veren fidan üretimi, gerekse yeni sahaların tesisi ile hızla devam ediyor. Bu çalışmaların yanında uygulamacıları, akademisyenleri, yöre insanlarını ve bu ürünlerin ticaretini yapan tarafların bir araya geldiği çalıştaylar yapılıyor. Bu kapsamada yapılan Geyik Elması Çalıştayı’na Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkan Yardımcısı İsa Sertkaya, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Etem Boz, Bölge Müdür Yardımcıları Durmuş Bilal Akkuş, Mehmet Çelik, KSÜ Orman Fakültesi hocalarından Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, KSÜ Orman Fakültesi öğretim görevlisi Tolga Ok, emekli Orman Bölge Müdürü Halil Yalçın, Doğu Akdeniz Araştırma Enstitü Müdürü Kenan Karasüleymanoğlu, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nden biyolog Nurtaç Çınar, ODÜH Şube Müdürü Gökhan Şener, Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel, Geyik Elması ticareti ile uğraşan Şirket temsilcileri, şube müdürleri, işletme müdürleri, teknik elemanlar, orman muhafaza memurları ve köylüler katıldı.
Çalıştay açılış konuşmalarından sonra Geyik Elması’nın botanik özellikleri, KSÜ Orman Fakültesi öğretim görevlisi Tolga Ok tarafından, geyik elması gen kaynakları ve değerlendirilmesi, KSÜ rman Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Yılmaz tarafından, Mersin yöresindeki odun dışı ürünler konusu, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Gökhan Şener tarafından, geyik elmasının Mersin yöresindeki yayılışı ve fidan üretimi, Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel tarafından, geyik elmasının ekonomik potansiyeli KSÜ Orman Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Yılmaz tarafından, Mersin yöresindeki geyik elması ticareti tüccar Beytullah Şen tarafından anlatıldı.