Ödemiş Kızılay Kan Merkezi’ne kazandırılan yeni kan bağış kabul aracı çalışmalara hızlı bir tempoyla başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Karabıyık Market’te bağışların alındığı araç Türk Kızılayı Ödemiş Şubesi önünde bağışları kabul etti.

Ödemiş’i mahalle-mahalle, köy-köy dolaşarak gönüllü kan bağışçılarını bekleyecek araca dünkü ilgi de yoğundu. Vatandaşlar kan bağışında bulunarak hem hayat verdiler, hem de sağlıklı yaşam yolunda bir adım daha attılar.

Yeni araçla Kızılay Kan Merkezi’nin daha da güçlendiğini kaydeden Dr. İbrahim Karaca, “18-65 yaş arası sağlıklı herkes kan bağışında bulunabilir. Amacımız düzenli kan bağışçı oranını artırmak. Ödemiş halkı da kan bağışı konusunda gayet duyarlı. Bundan sonra da bu duyarlılığın artarak devam edeceğine inanıyoruz. Kan bağış merkezimiz ve mobil ekiplerimizle elde edilen bağışlar Ödemiş’e ve Ege Bölgesi’ne hayat veriyor. Kan insan vücudu dışında üretilemediği için gönüllü kan bağışçı sayısının her yıl artması büyük önem taşıyor. Ödemiş halkına bu duyarlılıklarından ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

Fatih Caddesi, Arasta ve Yıldız esnafının kan bağışına büyük destek verdiğini de vurgulayan Karaca, bugün de Lozan Meydanı’nda kan bağışlarını kabul edeceklerini kaydetti.