Mersin'de 12 Eylül askeri darbesini anlatan 'Netekim Karakolu' adlı filmin çekimleri devam ediyor.

Çekimleri süren film için yöre halkının ısrarları nedeniyle yeni oyuncu seçmeleri yapıldı. Limonlu Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan oyuncu seçmelerine her yaştan çok sayıda Limonlulu katıldı. 1970 yılında çekilmek istenen filmde yer alanların da bulunduğu oyuncu adayları, filmin 43 yıl sonra bitecek olmasının mutluluk verici olduğunu belirtiyor. O dönem sadece bu filmde oynayanların değil, sokakta yürüyenlerin bile darbeci askerler tarafından dayaktan geçirildiğini söyleyen halk, bir daha darbe görmek istemediklerini ifade ediyor.

1980 darbesiyle Erdemli’nin yaşanmaz hale geldiğini ifade eden 68 yaşındaki Mustafa Bilge, yöre halkının 1980 askeri darbesini hala unutmadığını söyledi. Sokakta yürümenin dahi imkansız hale geldiği günlerin yaşandığını vurgulayan Bilge, "Bir gözümüz sokakta asker ne zaman gelecek diye korkuyla beklerdik. O dönem yaşadığımız eziyeti unutmadık. Başımıza gelenlerin bu filmle ortaya çıkacak olmasından mutlu olduk" dedi.

Filme gösterilen yoğun ilginin kendilerini dahi şaşırttığını belirten Netekim Karakolu Filmi Uygulayıcı Yapımcısı Gürhan Ötün ise, "Her yaştan insan bir işin ucundan tutma gayretinde. Filmin bitecek olması onlar için çok anlamlı. Bu durum bizi oldukça etkilemiş durumda. Film için daha önce Mersin, Erdemli ve Kocahasanlı beldesinde oyuncu seçimleri yapıldı ancak Limonlu halkının filmde yer alma istekleri nedeniyle böyle bir seçme daha yapmak zorunda kaldık. Başta yöre halkı olmak üzere Toroslar, Erdemli, Limonlu ve Kocahasanlı belediyelerine, Erdemli Kaymakamlığı ve Erdemli Ziraat Odası’na katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu film onların sayesinde bitecek" diye konuştu.

43 yıl önce hemşehrileri tarafından çekilmek istenen filmin, kendileri için hatıra niteliğinde olduğunu belirten Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara da, bu nedenle ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi. Dönemin askeri yönetimi tarafından film çekmeye çalışan insanlara yaşatılan sıkıntının halen konuşulduğunu söyleyen Topkara, filmin tamamlanması ve o dönem nelerin yaşandığının bilinmesi gerektiğini kaydetti. Bölgelerinde kendi hikayelerinden oluşan bir sinema filminin çekiliyor olmasına da değinen Topkara, bunun beldelerinin tanıtımına da önemli katkıda bulunacağını söyledi. Limonlu halkı ile birlikte filmin her aşamasına destek verdiklerini kaydeden Topkara, “Tabii ki ben de, belde halkımla birlikte bu filmde rol almak istiyorum” dedi.