Söke Kocagözoğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencileri okul müdür yardımcıları Ali Kanbur, sınıf öğretmenleri Fevzi Öncü ve aileleri ile birlikte Ödemiş’e gelerek Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek’i makamında ziyaret ettiler.

Sınıf öğretmeni Fevzi Öncü ile sınıf arkadaşı olan Kaymakam Abdullah Dölek bu ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek 24 kişilik öğrenci grubundaki tüm öğrencileri geçici süre Kaymakam yaptı. Bir saat boyunca 24 öğrenci tek tek makama oturarak tanıdıkları ile telefonda görüşüp Ödemiş’i yönettiler.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek öğrencilere kalem hediye ederek “Kaymakamlık makamında sembolik de olsa görev yaptınız, çok sevdiniz gelecekte bu makamlar sizin” dedi.

Kaymakam Abdullah Dölek’in Ödemiş kebabı ikramından sonra Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler ve veliler müzeden çok etkilendiklerini Ödemiş’in tarihine sahip çıkılmasının çok önemli olduğunu belirttiler.

Okul Müdür Yardımcısı Ali Kanbur geziyle ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmenimiz Fevzi Öncü’nün arkadaşı olan Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek’i ziyarette bulunduk. Kendisi bizimle yakından ilgilendi teşekkür ediyorum. ÖYKAM’da inanılmaz, donanımlı ve insanı sıkmadan merakla sürükleyen bir müze olmuş emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün öğrencilerimiz velilerimiz ile birlikte yakın bir ilçemizi tanımak istedik. Söke’den Ödemiş’i seçtik, iyi ki de Ödemiş’i seçmişiz tarihi coğrafyası ile mükemmel bir kentte olduğumuzu anladık tekrar geleceğiz” dedi.

ÖYKAM ziyaretini tamamlayan Söke kafilesi, daha sonra Ödemiş’in tarihi beldesi Birgi’de de bir dizi ziyarette bulundular. Çakırağa Konağını, Birgi Ulu Camii'ni gezerek Birgi’den ayrıldılar.