Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Hacı Kemal Erimez Yurdu Akademi Kulübü tarafından, yaz okulun, ‘Erimez Gülleri’ adlı mezuniyet töreni düzenlendi.

Hacı Kemal Erimez Yurdu konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine, yaz okullarından mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, milli ve manevi değerlerinin bilincinde, ahlaken ve bedenen sağlam, fikirlere ve kişilere değer veren, kişisel gelişimi için çaba sarf eden bireyler yetiştirmek üzere özel bir program yaptıklarını ifade etti. Akyazı ilçe Müftülüğü, işbirliğinde düzenlendiğini belirten Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç , “Kurslarda Kur’an-ı kerimi usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek, ibadetler için gerekli sure, ayet ve duaları ezberletmek ve anlamlarını öğretmek, İslam dininin inanç ve ahlak esasları ile Hazreti Peygamberin hayatı ve örnek ahlakı hakkında bilgiler vermek, gezi, piknik,futbol ile voleybol turnuvası gibi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Öğrencilerin yaz okulu içinde yaptıkları faaliyetler ve gösterileri velileri heyecanlandırdı. Yaz okuluna katılan öğrenciler ezber Kur’an-ı Kerim tilaveti yaparak velilerden takdir topladı. İlahiler söyleyen öğrenciler programa katılanlara duygu seline neden oldu. Öğrenciler yaptıkları skeçlerle anlamlı mesajlar verdiler.

Yaz kurslarında temel dini bilgiler verildiğini söyleyen Akyazı İmam Hatip Lisesi Meslek dersi öğretmeni Murat Kaya, ”Temel amacımız İslami bilgiler verip, öğrencilerimizin Kuran-ı Kerim’i öğrenmelerini sağlamak oldu. Mezun olan öğrencilerimiz inşallah burada almış oldukları eğitimleri normal yaşantılarında da sürdürürler.” diye konuştu.

Bilgi yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi. Sertifikaların dağıtımıyla devam eden mezuniyet töreni, iftar ile sona erdi.