Akdeniz Belediyesi’nin sponsorluğunda birçok turnuvaya katılarak önemli dereceler elde eden Mersinli veteran atlet Ahmet Kahveci (65), 35. Vodafone İstanbul Maratonu’nda da yarışacak.

Yerel ve ulusal ölçekte, bugüne dek büyük başarılara imza atan 65 yaşındaki Mersinli veteran atlet Ahmet Kahveci, bu yıl 20 binin üzerinde maratoncunun katılması beklenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda iddialı olduğunu dile getirdi. İstanbul yolculuğu öncesi Akdeniz Belediyesi’ni ziyaret eden Kahveci, Mersin ve Akdeniz’i, İstanbul Maratonu’nda en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir mücadele vereceğini söyledi.

Mersinli atlet Ahmet Kahveci, son olarak Akdeniz Belediyesi'nin sponsorluğunda, Denizli’de düzenlenen Türkiye Veteranlar Şampiyonası’nda yeni bir rekora imza atmış atletizm, yüksek atlama, uzun atlama ve engelli koşu kategorilerinin yer aldığı şampiyonada 3 birincilik, 1 ikincilik ve 3 de 3’üncülük kazanarak 7 madalya ile Mersin’e dönmüştü.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, İstanbul Maratonu’na katılacak olan Mersinli veteran Atlet Ahmet Kahveci’ye başarılar diledi. Başkan Türk, “Akdeniz Belediyesi olarak, bugüne dek imkanlarımız ölçüsünde tüm sporcularımıza ve spor kulüplerimize her türlü katkıyı sunduk. Bundan sonra da bu anlamdaki katkı ve desteğimiz devam edecek. Bizler de veteran atletimiz Ahmet Kahveci’ye inanıyoruz ve İstanbul Maratonu’ndan da güzel bir dereceyle döneceğine inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

Öte yandan, kıtalararası tek maraton olma özelliği taşıyan İstanbul Maratonu’na bu yıl uluslararası spor camiasından profesyonel atletler de katılıyor. Maraton kapsamındaki halk koşusuna ise 120 bin kişinin katılımı bekleniyor. 17 Kasım 2013 Pazar günü Saat 09:00’da başlayacak maraton, Boğaziçi Köprüsü’nden başlayacak.